Zaman gündeme gelen isimlerden biri olan Seda Selek Türk medyadasın birçok kanalda seyirci karşısına çıktı. Selek'in hangi üniversite ve bölümden mezun olduğu araştırılıyor. Ünlü sunucu en son Haber Global'den ayrılmış ve Halk TV ile anlaşmıştı. Peki, Seda Selek kimdir, evli mi? Seda Selek kaç yaşında, aslen nereli? Merak edilen ayrıntılar içerikte.

SEDA SELEK KİMDİR, EVLİ Mİ? SEDA SELEK KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Ünlü sunucu Seda Selek, 1976 yılında İstanbul’da doğdu.

Selek, İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Aynı şekilde üniversiteyi İstanbul Marmara Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünde bitirdi.

Medya dünyasına 2000 yıllarının başında “Number One Tv” ile başladı.

Selek daha sonra TV8'de çalıştı.

TV8’de çalışmalarını sürdürdükten sonra bu kez TGRT ekranlarında haper spikeri olarak yer aldı.

Daha sonra Kanal 24’te geçen Seda Selek burada çeşitli programlara imza attı.

Selek Kanak 24'te “Kadınlar Meclisi”, “Esas Mesele” ve “Günün Manşeti” adlı programları sundu.

2012 senesinde Kanal 24 ekranlarında canlı yayında fenalaşması ile gündeme gelmişti.

Meslek hayatı boyunca en üst düzeyde siyasetçiyle, ekonomi, sanat ve toplum yaşamının en önde gelen isimleriyle röportaj ve programlar yaptı.

Selek, aynı zamanda birçok özel açılış, kongre ve organizasyonlarda moderatörlük ve sunuculuk yapıyor.

Tunç Arslanalp ile 2008 yılında evlendi. Bu evliliklerinde “Duru” isminde bir kızları bulunmaktadır.

Haber Global televizyon kanalının ekran yüzü olan, sabahları haber sunan Seda Selek adını verdiği “Seda Selek ile Türkiye’de Sabah” programını sunan Seda Selek son olarak Halk TV'ye transfer oldu.

Selek şimdilerde Halk TV'de haber programlarını sunuyor.

Seda Selek'in sunduğu 'Haber Masası' programına bağlanan ve son durumu canlı yayında anlatan muhabir Mevsim Uysal gelişmeleri aktardığı sırada selden dolayı kaldığı binada mahsur kalan küçük kız çocuğunun kurtarıldığı anlar kameralara yansıdı.

Canlı yayında Seda Selek'in, "Bir kız çocuğu görmüştük az önce, sen o manzarayı olayı anlatır mısın? Kayıp mıydı, mahsur mu kalmıştı ne olmuştu" sorusu üzerine, muhabir Mevsim Uysal yaşananları anlattı. Halk TV muhabiri o anları şöyle anlattı;

"Küçük kız çocuğu mahsur kalmıştı, ailesi ebeveynleri buradaki kurtarma ekiplerinden rica etti daha doğrusu feryat etmişti. Kurtarma ekipleri sayesinde o kız çocuğu mahsur kaldığı evden kurtarıldı ki hala daha ekipler, UMKE olsun, AFAD olsun, kurtarma ekipleri olsun çalışmalarına devam ediyor. Yayına başlamadan önce de ağır yaralı bir vatandaşımız o enkazın altından çıkarılmıştı. Burada bir yaşam savaşı veriliyor" dedi.

Seda Selek ile ilgili en çok merak edilen bilgilerden biri de evli olup olmadığıdır.

SEDA SELEK NEDEN BAYILDI?

Seda Selek, başarısıyla hatırlanan bir sunucu olmasının yanında canlı yayında yaşadığı talihsiz bayılma hadisesiyle de hatırlanan bir isimdir. Seda Selek, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu'ndan gündemle ilgili görüşlerini aldığı bir sabah programında, yayın devam ederken rahatsızlandı. Durumu bir süre belli etmeyen ve geçiştirmeye çalışan Selek, yayın esnasında birdenbire bayıldı ve oturduğu sandalyeden yere düştü. İlk müdahalesi stüdyoda yapılan Selek, hemen hastaneye kaldırıldı.

Tomografisi çekilen Selek'in tansiyon ya da şekere bağlı olarak baygınlık geçirmiş olabileceği açıklanmıştı. Sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Selek ise "Dün yayın esnasında ufak bir rahatsızlık geçirdim. Toparlanmak için çok uğraştım ama kendimi bu kadar zorlamasam daha iyi olacaktı. İzleyenler de o korkunç manzarayı ve güm sesini duymayacaklardı. Evet, güm diye yere kapaklandım ama kendimdeydim ve kısa süre içinde de toparlandım. Birkaç gündür beslenmemi ihmal ettim ve tansiyonum düştü. Şimdi çok çok iyiyim. Doktorlar gayet iyi olduğumu söylediler. Yarın sabah her zamanki saatimde yayındayım" demişti.

Seda Selek, 2008 yılında Tunç Arslanalp ile evlendi. Çiftin, Duru adında bir de kız çocukları bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi