Şef Ebru Has hakkında detaylar katıldığı programın ardından merak ediliyor. Yaptığı yemekler ile Masterchef programına da damga vurmuş olan Ebru Has çalışma hayatı da yemekler ve şeflik üzerine olmuştur. Ebru Has, aşçılık kursunda eğitimlerini tamamlamış ve otelde staj yapmıştır. Bugünkü katıldığı Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programında da iftara özel yemekler ve tariflerde bulunacak. 

MASTERCHEF EBRU HAS KİMDİR?

Aslen Düzce Akçakocalı olan 28 yaşındaki Ebru Has, profesyonel voleybol hayatına ilkokulda başlamıştır. Eczacıbaşı'nda voleybola başlamış ve ardından yıllarca FMV Işık Okulları ve İBB Spor Kulübü'nde ter dökmüştür.

Ebru Has kimdir

Lise eğitimini Doğa Koleji’nde tamamladıktan sonra Kadir Has Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Teknolojisi bölümünü bitiren Has, akabinde Kadir Has Üniversitesi İstanbul Culinary İnstitute Aşçılık kursunda eğitimlerini tamamlamış ve daha sonra Moevenpick Hotel’de staj yapmıştır.

Stajının ardından 1 yıl Wyndham Grand Levent Hotel’de çalışan Ebru Has, Emirgan’da La Boom adlı restaurantta çalışma hayatına devam etmiştir. Bu sırada yeni bir karar alarak Malta’ya giden ve 6 ay İngilizce eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye geri dönen Has, İstanbul Balat Cafe Restaurantta Executive Chef olarak görev almıştır.

Bu görevin ardından bir yıl kadar da Bursa’da Asmadan Enoteca Bistro’da çalıştıktan sonra, Ayvalık Mado’da Executive Chef olarak çalışma hayatına devam etmiştir.

Aynı zamanda pilates eğitmenliği de yaptığını ifade eden Ebru Has'ın Instagram adresi ebruhasofficial'dir. Başarılı yarışmacı 6 Aralık 2020 tarihindeki eleme oyunu sonucunda Masterchef yarışmasına veda eden isim oldu.

Ebru Has kimdir

ŞEF EBRU HAS İFTARA ÖZEL TARİFLER VERDİ!

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen yayla çorbası lezzeti ile de damaklarımıza tat vermektedir. Yapılışı oldukça basit olduğu kadar maliyeti de düşük olan yayla çorbasını yapmak için gerekli malzemeleri ve adım adım tarifin anlatımını aşağıda sizler için derledik. Akşam yemeğine çorbanızı yetiştirmek için hemen harekete geçebilirsiniz.

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı su (tencere)
1 fincan küçük fincan pirinç
1 su bardağı su
1.5 su bardağı yoğurt
Tuz
Nane
Yayla Çorbası Tarifi Hazırlanışı

Tencerinize önceden yıkanmış pirinçleri, suyu ve sıvıyağı ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

1 kaseye yoğurt, yumurta, tuz, un ve bir su bardağı suyu ilave edip iyice çırpın.

Yumuşayan pirinçlerin içerisinden kepçe yardımı ile biraz su alıp yoğurtlu karışımınıza dökün. Bir süre karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin. Ardından hızlı hızlı karıştırın. Bu noktaya çok dikkat edin aksi takdirde çorbanız kesilir.

Kaynayınca altını kısın. 10 dakikada öyle pişirdikten sonra çorbanız yemeye hazır hale gelecektir.

Nane ve tereyağını da ayrı bir tavada kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. 20 dakika kadar tuzlu suyun içinde beklettiğiniz patlıcanları yanmaz tavada az yağ koyarak kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kâğıda serin. Ardından geniş bir tencerede soğan ve sarımsağı kavurun. Küp küp doğranan domatesleri ve baharatları da ekleyin. Maydanozları da ekleyip yaklaşık 3 dakika sonra ocaktan alın. Bir borcama önce kızarttığınız patlıcanları ardından hazırladığınız içi harcını koyun. Bir kâsede hazırladığınız salçalı suyu da üzerine dökün. 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

FIRINDA MUSAKKA MALZEMELERİ

– 4 tane patlıcan
– ½ kg kıyma
– 3 diş sarımsak
– Zeytinyağı
– 2 domates
– 1 soğan
– 2 kaşık domates salçası
– 2 bardak sıcak su
– Maydanoz
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber

 

TAHİNLİ FİT SUFLE

Tahin severler için iftar sonrası yapabilecekleri mükemmel bir tarif! Hızlı hafif ve lezzetli bir sufle oluyor. İçinde şeker olmadığı halde tatlı oluşu ... İftar sonrası tercih edebilirsiniz.

Tahinli Fit Sufle için gereken malzemeler;

2 yemek kaşığı dolusu tahin- 3 yemek kaşığı süt- 1 tane iri hurma- 1 tatlı kaşığı yulaf unu (tam buğday da olur)- 1 porsiyon- 1 yumurta- 1,5 yemek kaşığı dut kurusu ( toz haline getirilmiş)- 1 tatlı kaşığı pekmez ( isteğe bağlı, hurma ve dut kurusunun yeteceğini düşünüyorsanız eklemeseniz de olur)- 1/2 çay kaşığı kabartma tozuTahinli Fit Sufle yapılışı;- Öncelikle yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.- Beyazı mikserle iyice köpürtün. Yumurta sarısını ayrı bir kaba alın.- Bu arada hurmayı sıcak suda bekletip kabuğunu soyun.- Ardından yumurta sarısı ve kalan diğer malzemeleri - köpürttüğümüz yumurta beyazı hariç-iyice homojen olacak şekilde karıştırın.(Kıvam katı olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz )-Son olarak karışımı yumurta beyazının içine koyup hafif hafif karıştırın. Kabınızı tereyağı ile yağlayıp harcı dökün.-200 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin.Not: İsteğiniz kıvamı elde etmek için kontrollü pişirin. Daha akışkan isterseniz 8 dakika yeterliAfiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi