Türkiye, alçak bir saldırı sonucunda Erbil’de diplomat Osman Köse'yi şehit eden alçakları kısa süre içinde etkisiz hale getirdi. Ancak, Türk yetkililer olayın peşini bırakmıyor. Hain saldırı esnasında Şehit Diplomat Köse'nin yanında bulunan ve saldırıyı gerçekleştiren terörist tarafından alınan siyah çantanın bulunması için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Türk diplomat Osman Köse 17 Temmuz’da Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde meydana gelen saldırı sonucunda şehit edilmiş, 25 yıl sonra ilk defa bir diplomatının terör saldırısına uğraması tarih sayfalarında yerini almıştı.

Saldırıyla ilişkisi olan isimler ise, MİT’in yöneticiliğinde, bazı yerlerde yerel emniyet güçleri bazı yerlerde TSK’nın sürece dahil olmasıyla kısa sürede etkisiz hale getirildi.
Türkiye, kalleş kurşunu ateşleyerek diplomatımızı şehit eden terörist Mazlum Dağ ve ona yardımcı olan 3 teröristi kıskıvrak yakaladı ve bu ihanete azmettirici ve planlayıcı olarak karışan tüm teröristleri de nokta operasyonlarla öldürdü.

Yapılan operasyon sonucunda yerel güçler ile ortaklaşa gerçekleşen kara operasyonlarında, tüm dünya genelinde çok az ülkenin yapabildiği, aktif bir şekilde hareket halindeki araçta bulunan teröristi olağan bir patlama olmadan hem havadan hem karadan yapılan operasyonlar sonucu etkisiz hale getirerek dünya genelinde önemli bir sonuca imza atıldı.

Saldırıya dahli olan herkes cezasını çekti

Diplomat Köse'nin şehit olduğu saldırıda, ilk önce tetiği çeken ve HDP’li Milletvekili Dersim Dağ'ın abisi olduğu ortaya çıkan terörist Mazlum Dağ ile yanındaki üç kişi Kuzey Irak'ta ele geçirildi.

18 Temmuz'da Duhok'ta düzenlenen operasyonda ise teröristlerin içinde bulunduğu araç, yerel istihbarat unsurlarının da katkısıyla Erbil'den ayrılmasında itibaren takip edildi. Araç, yerleşim yerinden uzak bir bölgede, TSK unsurlarınca vuruldu ve teröristler etkisiz hale getirildi.

24 Temmuz'da ise ikinci operasyon gerçekleştirildi. Irak'ın kuzeyinde Batika kırsalında tespit edilen ve teröristlerin içinde bulunduğu araç vuruldu. Düzenlenen operasyonlarda Şehit Diplomat Osman Köse'ye yönelik suikastı planlayan 2 terörist ve korumaları etkisiz hale getirildi. Bu operasyonda öldürülen kişinin, Erbil saldırısının azmettiricisi PKK'lı terörist Erdoğan Ünal olduğu belirlendi.

Türk güvenlik güçleri siyah çantanın peşinde

Türk güvenlik güçleri, saldırının ardından yerel emniyet güçleri ile yoğun bir işbirliği içine girerek hain teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde büyük rol oynarken, operasyonların devam edeceği bilgisi de geldi.
Düzenlediği saldırı ile Diplomat Osman Köse’yi şehit eden terörist Mazlum Dağ’ın, olay sonunda Köse’ye ait siyah çantayı soğukkanlı bir şekilde alıp uzaklaşması ise, emniyet güçlerinin dikkatinden kaçmadı.
Güvenliği üst düzeyde olan bir restoranda, korumalarının arasında bir diplomatı şehit eden teröristin, olay yerinden hemen uzaklaşmak yerine çantayı almak için Köse’nin yanına gitmiş olması uzmanların aklına takılan bir başka soru haline geldi. Saldırıdan sonra düzenlenen operasyonla tetikçi terörist ele geçirilirken, siyah çantanın akıbeti bilinmiyor.
Ele geçirilemeyen çantanın içinde ne olduğu, teröristin bu çantanın içinde ne olduğunu bilip bilmediği ve en önemlisi çantanın nerede olduğu sorularına yanıt bulmak için Türk güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

 

Editör: Haber Merkezi