Seksenler dizisinde Rasim Öztekin'in canlandırdığı 'Fehmi' karakteri dizinin şüphesiz en sevilen karakterleri arasındaydı. 'Aile babası' olarak karşımıza çıkan 'Fehmi' iki oğlu, bir kızı ve eşi ile mahallede yaşayan bir karakterdi. Fehmi karakterini canlandıran usta oyuncu Rasim Öztekin'in vefat etmesiyle şimdilerde, bu karaktere hangi oyuncunun hayat vereceği merak ediliyor. Yeni "Fehmi Baba" rolüne hayat verecek olan ismin Reha Özcan olacağı tahmin ediliyor. 

REHA ÖZCAN KİMDİR?

Reha Özcan, 5 Temmuz 1965 tarihinde Bingöl’de doğmuştur. Aslen Boyabat'lıdır. Tam adı Ragıp Reha Özcan'dır. Kardeşi Serhat Özcan’da kendisi gibi oyuncudur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu'na başladı. 1990-1991 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1992-1993 sezonunda Antalya'ya yerleşti ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi'nin Tiyatro kulübünde ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda yönetmen olarak görev yapan Reha Özcan, 2010 – 2011 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Ekim 2016’da Devlet Tiyatrolarından emekli oldu.

Reha Özcan

2017’de Müfit Can Saçıntı'nın hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği “Yaşamak Güzel Şey” adlı sinema filminde rol aldı. Adı Efsane, Maral: En Güzel Hikayem, Karadayı, Suskunlar, Kurtlar Vadisi Pusu, IV. Osman gibi bir çok projede yer alan Reha Özcan, şimdilerde Fox TV ekranlarında yer alan Mucize Doktor adlı dizide Adil karakterine hayat vermektedir. Reha Özcan, 1.83 metre boyunda, 81 kilo ve Yengeç burcudur.

Seksenler

'SEKSENLER' KADROSUNA İKİ YENİ İSİM DAHA

Son olarak 'Mucize Doktor' dizisinde izlediğimiz usta oyuncu Reha Özcan ile Zeynep Demirel’i kadrosuna katan 'Seksenler' dizisi, yıllar önce diziden ayrılan İlker Ayrık’la el sıkışmıştı. Birol Güven son olarak Burçin Altın Deprem ve Efe Deprem'i de dizinin kadrosuna dahil etti.

RASİM ÖZTEKİN (FEHMİ BABA) KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

62 yaşındaki usta oyuncu Rasim Öztekin (7 Mart 2021) öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaştı. Kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürüldü. Özel bir hastanede tedavi altına alınan ilk olarak Öztekin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilsede hayati tehlikesi devam ediyor açıklamaları peşi sıra geldi. Rasim Öztekin malesef hayata gözlerini yumdu. 8 Mart akşamı ünlü oyuncudan üzücü haber geldi.

Seksenler'in Fehmi Baba'sı Rasim Öztekin kronik rahatsızlığından ötürü Seksenler'in son bölümlerinde sete çıkamıyordu. TRT1'de yayınlanan 'Seksenler' dizisinin başrol oyuncularından olan Rasim Öztekin yeni sezonda rol almayacağını önceden zaten duyurmuştu. Usta oyuncu, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre setlerden uzak kalma kararı almıştı ancak malesef dizi setlerine dönmek nasip olmadı.

Rasim Öztekin

Rasim Öztekin Kimdir?

Rasim Öztekin Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem (1998-2002 yılları arasında) Akşam gazetesinde ve 2004 yılında Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

2005 te yine Gani Müjde' nin yazdığı Mehmet Ergen' in sahnelediği "Yıldızların Altında" müzikalinde, Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin' le başrolü paylaştı.

2009'un ocak ayında "Boş gezen ve Kalfası" adlı oyununu oynarken kalbi hastalandı. Kalbine pil takıldı.

2005 yılının Eylül ayında gazeteci Esra Kazancıbaşı ile Atina'da evlendi.

Rasim Öztekin'in ilk evliliğinden 1987 doğumlu Pelin Öztekin (d.1987)adında bir kızı var. Pelin Öztekin, BKM Mutfak oyuncularından biridir.

2012 yılında başlayan ve Birol Güven'in yönetmenliğinde çekilen "Seksenler" dizisinde Fehmi karakterini canlandırmaya başladı. Dizide Şoray Uzun, İlker Ayrık, Berat Yenilmez, Begüm Öner, Suzan Kardeş, Özlem Türkad, Serhat Kılıç, Yasemin Çonka, Vural Çelik, Ceyhun Fersoy, Necmi Yapıcı, ile birlikte rol aldı.

2014 yılında Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı "mandira-filozofu" adlı filmde başrollerinde Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu, veAyda Aksel paylaştı.

12 Mayıs 2016 tarihinde İsmail Dümbüllü'nün kavuğu, Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle Ferhan Şensoy'dan Rasim Öztekin'e devredildi.

Rasim Öztekin Kaç Yaşındaydı?

14 Ocak 1959 doğumlu Rasim Öztekin 62 yaşında vefat etti.

Editör: Haber Merkezi