Son dönemin en popüler dizilerinden biri olan Yargı'nın senaristi hakkında bilgiler pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Oyuncu Uğur Aslan’ın eşi Sema Ergenekon'un kariyeri ve biyografisi sorgulanıyor. Peki, Sema Ergenekon kimdir? Uğur Aslan’ın eşi Sema Ergenekon nereli, kaç yaşında?

SEMA ERGENEKON KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Sema Ergenekon, 9 Nisan 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Senarist, yapımcı, oyuncu Ergenekon, Ankara Üniversitesi DTCF Dramatik Yazarlık Bölümü mezunudur. Sema Ergenekon, 2005 yılından itibaren dizi senaryosu yazmaya başlamıştır. Lale, Devri, Karagül, Kara Para Aşk, Siyah Beyaz Aşk, Gülperi gibi birçok diziden sonra 2020 yılında Zemheri, 2021’de Yargı, Imperio de Mentiras, Kahraman Babam, Menajerimi Ara, dizilerinin senaristi olmuştur.

SEMA ERGENEKON KİMDİR?

İstanbul’da doğup büyüyen Sema Ergenekon üniversite eğitimini Ankara’da yapmış ve eşiyle de burada tanışmıştır. 9 Nisan 1977 doğumlu olan Sema Ergenekon, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü’nden mezun olmuştur.

2005 yılında yayınlanan Dolunay adlı televizyon dizisinde senaryo yazarı olarak, sektöre adım atan Ergenekon; Gümüş, Sıla, Melekler Korusun ve Lale Devri gibi dizilerde senaristlik görevi üstlenmiştir. Hayatının en başarılı işlerinden biri olan ATV’de yayınlanan ve Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde rol aldığı Karadayı dizisiyle birlikte 14. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Senaryo ödülüne layık görüldü.
Fox TV’de yayınlanan Karagül dizisiyle uzun soluklu bir işe imza attı ve izleyenler tarafından oldukça beğenildi. 2014 yılında Kara Para Aşk dizisinde senarist koltuğunda oturdu. 2017 yılında Kara Yazı ve Siyah Beyaz Aşk dizilerinde senaryo yazarlığı görevinde bulundu. Kariyerinde birçok başarılı proje bulunan Sema Ergenekon, 2018’de Show TV’de yayınlanmaya başlayan Gülperi dizisinin senarist koltuğuna oturarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Pek çok başarılı film ve diziye imza atan Sema Ergenekon şu an Yargı dizisi ile beraber ekranlarda ismini sıklıkla duyduğumuz bir senarist. Bunun gibi adını duyurmuş pek çok dizide de emeği geçen Sema Ergenekon senaristlik hayatını büyük bir başarı ile devam ettirmektedir.

Editör: Haber Merkezi