MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, İP'in çılgın müdiresinin İstanbul'da MHP oylarıyla ilgili beyanı üzerine bir açıklama yaptı. Yalçın açıklamada şu görüşleri paylaştı:

"İP’in Müdiresi Meral Akşener, azılı FETÖ’cü Emre Uslu’nun kendisini cumhurbaşkanı adayı ilan ettiğinden beri havalara girip kendini devleti yönetme hevesine o kadar kaptırmıştır ki bir türlü hızını alamamaktadır. Bir zamanlar “Ben başbakan olacağım” diye tutturmuş, 15 Temmuz’da sözde Yurtta Sulh Konseyi başarısız olunca hayalleri suya düşmüştür.
Yine de yerinde duramamış, 24 Haziran’da bir çılgınlık edip sörf yapmış ama dalgalara kapılmıştır. Neredeyse boğuluyorken imdadına CHP yetişmiştir. Müdire Hanım, buna rağmen akıllanmamıştır. Aklını başına toplamadığı, bundan ders çıkarmadığı gibi, temelli gemi azıya almıştır.

Terörist başı Öcalan’ın “Eşit Vatandaşlık” kavramını partisinin programına koyan, “HDP Kürt’lerin temsilcidir” diyen, “Demirtaş serbest bırakılmalıdır” diyen, HDP ile ittifak yapan bu müdire yine partimize ve genel başkanımıza dil uzatmış; genel başkanımızın ileride ‘Sayın Öcalan’ diyeceğini iddia etmiştir. Haline bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmeye kalkan çılgın müdire ‘ideolojik savrulmadan’ dem vurarak, bulunduğu mevkiden bir partinin genel başkanına nasıl hitap edeceğini bilmeyecek kadar adab-ı muaşeret yoksunu olduğunu izhar etmiştir. Daha da ileri giden İP’in müdiresi, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Öcalan açıklaması sonrası MHP’nin 4 puanlık oyunun Ekrem İmamoğlu’na gideceğini öne sürme cüretini göstermiştir.Etrafındaki meddahlarsa bu trajikomik ve seyirlik tiyatrodan pek hoşnut olmalılar ki kendisine habire alkışlarla gaz vermekte, habire pohpohlayıp sırtını sıvazlamaktadır. İP müdiresi ipe sapa gelmeyen bu tür çıkışlarıyla ne kadar nadan ve cahil olduğunu sık sık göstermekten ince bir haz duymaktadır"

BAHTSIZ MÜDİRE
"Fitnenin eteklisi, tefrikanın topuklusu olan bu bahtsız müdire, muhtemelen FETÖ elebaşının bir gün Ayetullah edasıyla gelip kendisini cumhurbaşkanı yapacağını sanmaktadır" diyen Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Fitnenin eteklisi, tefrikanın topuklusu olan bu bahtsız müdire, muhtemelen FETÖ elebaşının bir gün Ayetullah edasıyla gelip kendisini cumhurbaşkanı yapacağını sanmaktadır. Bu hanım; Okyanus ötesindeki Gamlı Baykuş’un Calamity Jane’i, hatta Fosforlu Cevriye’si olmuştur. Zaman zaman politika sahnesinde rol keserken, televizyon dizisindeki Çılgın Bediş tiplemesini hatırlatmaktadır. Kendi tabiriyle geç ısınan ama freni boşalmış “dizel” bir vasıta gibi yokuş aşağı son sürat ilerleyen müdireyi tutabilene aşk olsun! Müdire Hanım, MHP ile kendi partilileri arasındaki gerginliği sorumsuzca kaşıyarak, siyasi tartışmayı bir sinir harbine, üste çıkıp galebe çalma yarışına döndürmeye çalışarak toplumsal barışı, huzur ve sükûnu bozmayı hedeflemektedir. Bu konu, sadece siyasi polemikle açıklanamaz.İmamoğlu’nun peşine düşen İP müdiresinin ve hempalarının tutumu, toplumda fitne, huzursuzluk ve karmaşa çıkarma planının bir parçasıdır; Vaktiyle Gezi Olayları sırasındaki provokasyonlara da sahip çıkan Müdire Akşener’in bitmek bilmeyen ve sabır sınayan tahrikleri, bir FETÖ taktiğidir.MHP oyununun İstanbul’da zillet ittifakına kayacağı şeklinde sahnelenen çirkin oyun; İP’in ucunu Okyanus ötesinden çekiştiren, “Cambaza bak.” diyerek Türkiye’yi asıl gündeminden uzaklaştırmaya çabalayan FETÖ’nün yeni bir tezgâhıdır"

YANGINA KÖRÜKLE GİTMEKTEDİR.

Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu hanım, Sayın Genel Başkanımızı seven milyonları, ona gönülden bağlı Ülkücü gençleri bilerek ve kasten tahrik etmekte; sadece camiamızın değil, bütün toplumun hassas sinir uçlarına maksatlı olarak basmaktadır.Başında bulunduğu partinin FETÖ çakmağıyla harlamaya çalıştığı ateşi pek çabuk söndüğünden, MHP muarızlığını benzin gibi dökerek köz hâlindeki hassasiyetleri alevlendirmek istemekte, yangına körükle gitmektedir.  Koltuk hırsı gözlerini öylesine karartmıştır ki önünü görememekte, olacakları hesaplayamamaktadır.
Başı öylesine dumanlı, efkârı öylesine kesiftir ki vicdanlara ektiği fitne tohumlarının nelere yol açacağını, ülkeyi nerelere sürükleyeceğini kestirememektedir. Türk milliyetçilerini, Ülkücüleri karşı karşıya getirmeye çalışan İP Müdiresinin, hem sosyal medya üzerinden hem de politika kürsüsünden sergilediği kışkırtıcı, gerginlik yaratıcı tavrı konusunda ilgilileri ikaz ediyoruz.Elli yıllık kutlu bir mücadelenin siyasi temsilcisi olan MHP’ye düşmanlıktan kim ne elde etti ki kendisi bir şey elde edeceğini düşünmektedir? Anladık; bu hanım hem hak etmeden CHP'nin himmetiyle eriştiği imkânların karşılığını verip diyetini ödemekte, hem de vesayeti altında olduğu Pensilvanya'nın talimatını yerine getirmektedir. İP Müdiresinin bu gidişi gidiş, inişi iniş değildir.Kendisine hatırlatırız MHP teşkilatları İstanbul’da sahadadır.Göz göze, gönül gönüle, İstanbul için ele ele vermişlerdir. İstanbul’da umut ve huzur kazanacak. İstanbul Türkiye’dir. Hak yerini bulacak”

Editör: Haber Merkezi