İP isimli partinin yabancı damadı konumundaki Koray Aydın’ın, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’le olan röportajını okudum. Bir bölümünde şunları söylüyor: “Mahalli seçimler öncesinde Genel Başkanımız Meral Akşener, hükümete nasıl darbe vurulacağı konusunda çalışma yaptırdı. Kendisinden randevu aldı. Ben de gece yarısı basın görmesin diye garaj kapısından girip Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettim. Baş başa görüştüm. Genel Başkanımızın hazırladığı dosyayı verdim. Bunun bir mahalli seçim olduğunu belirtip, ‘AKP, gücünü yerel yönetimlerden alıyor. Kalelerinin yıkılması halinde gücü büyük ölçüde kırılacaktır’ dedim. Kılıçdaroğlu, buna çok yakınlık gösterdi. O da bir isim belirledi ve basının haberi olmadan çalışmayı geliştirdik.”

Bu cümleleri kuran Koray Aydın geçen sene de “Bana kalsa CHP ile ittifak yapmazdım” diyen kişidir aynı zamanda…

“Hükümete darbe vurma adına, gece yarısı garajlardan girmeler…” Yardımcı figürandaki şu aksiyona bakar mısınız. Koray Aydın’ın bu hikâyelerini dinleyince, Mazhar- Fuat-Özkan (MFÖ) tarafından söylenen “Peki Peki Anladık” şarkısını mırıldandım.

“Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
İlk önce sen başlattın
En önce sen yavaşlattın
En uzağa sen gittin
En çabuk da sen döndün
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!
Peki peki anladık”

“Dava Nöbetinde Bir Ömür” nutukları atıp, CHP’yi PKK’nın sözcüsü, HDP’nin yoldaşı yapmış Kemal Kılıçdaroğlu’na gece yarısı garajdan girip ulaşmayı kahramanlık olarak anlatan bir noktaya düşmek…

Ne hazin bir son… Gece yarısı CHP Genel Merkezi’ne gitmişken “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” ve “Türkiye’nin beka sorunu yok, YPG bize saldırmaz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu ile bir YPG marşı söylemiş olsalar bari… Yoldaş olmaya yakışan budur.

CHP’nin de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da terör örgütü PKK ve yaltakçısı HDP’ye olan yakınlığının çok farkında olan Koray Aydın, röportaj içinde “Çelişki arayanlar AKP’nin HDP ilişkisine bakmalıdır. Sözde çözüm süreci altında bu ülkeyi bölünmenin ve çözülmenin eşiğine getiren, şehirlerimizin bombalarla doldurulmasına, PKK’nın doğu ve güneydoğuda asayişi ele almasına, alan hâkimiyeti sağlamasına yol verenlere baksınlar. Oslo’da masaya oturan, İmralı ve Kandil’de pazarlık yapıp, Dolmabahçe’de mutabakata varan AKP’ye bakmalıdır. Binlerce evladımızın şehit olmasına sebep olan politikaların yürütücüsü PKK ve HDP’nin çözüm ortağı AKP’ye bakmalıdır. “ diyerek, bir nevi “cambaza bak” oyununu da oynamıştır.

“Çözüm sürecine” karşı en çok mücadele vermiş bir yazar olarak, Koray Aydın’ın bu sözlerinin bazılarında haklı olduğunu vurgulayabilirim. Ama CHP’nin PKK ve HDP ihanetini kapatmak için dün yaşananlardan örnek verip, bugün PKK ve HDP ile kol kola olan CHP’yi gizleme çabası da çok sırıtmaktadır.

Dün bahsedilenleri yapanlar, bugün terörle mücadelede tavizsiz bir duruş sergiliyorsa, bugün sen adını verdiğin HDP ile ittifak yapıyorsan, PKK ve HDP’ye son beş yıldır her manada sahip çıkan CHP ile ittifak yapıyorsan, burada mantığı nasıl bulacağız?

Sırf Koray Aydın’ın bu röportajı yaptığı gün, Şırnak’ta 9, Siirt’te 7 terörist leşi alınmıştı. Ben bu yazıyı yazdığım saatlerde ise Hakkâri’den 7 leş alındığına dair haberler geldi. Daha Irak’ın kuzeyinde alınan leşleri saymıyorum.

15 Temmuz sonrası 20 bine yakın terörist öldürüldüyse ve halen temizlik devam ediyorsa, “Çözüm süreci, PKK açılımı devam ediyor” denilebilir mi?

Kandil’deki teröristler “Erdoğan-Bahçeli iktidarına karşı, CHP’ye oy verin” derken, AKP’nin çözüm süreci yaptığı dönem HDP Eş başkanı olan PKK’lı Selahattin Demirtaş “Oyunuzu CHP ve İYİ Partiye verin” derken, Koray Aydın kime masal anlatıyor?

Bugün terör örgütü PKK ve uzantısı HDP ile masaya oturan, iş birliği yapan, ittifak yapan CHP-İP ikilisidir. “Dava Nöbetinde Bir Ömür” nutuklarıyla bugüne kadar sadece ülkücülerin duygu ve düşüncelerini sömüren Koray Aydın, sırf milletvekili olmak uğruna bu hallere düşmüş ve geceleri garajdan girip bunlara teşrifatçılık yapmaktadır.

31 Mart ve 23 Haziran’da terör örgütü PKK’nın yaltakçısı HDP ile ittifak yaptın mı? Yaptın! PKK’lılarla aynı hedef için sandıkta buluştun mu? Buluştun! Koray abi bu hikâyelerini aklı ve beyin hücresi olmayanlara anlat belki onları etkilersin. Sen neymişsin be abi!

Demek hükümete darbe vurmak için CHP, İP, HDP ittifakını gece yarıları garajlardan girerek organize eden sensin ha? Vay be… Biz de hep “Heval, Biji oldu” diye Meral Akşener’i suçluyorduk.

1 Kasım seçimlerinden sonra Meral Akşener’in MHP’yi ele geçirme oyunları için “Meral Akşener’in Türkiye genelindeki tüm toplantılarını FETÖ’cüler organize ediyor” diyordun. Şimdi Meral Akşener ile beraber CHP-HDP ittifakını organize ettiğini itiraf ediyorsun…

Tekrar milletvekili olma uğruna keşke bu hallere düşmeseydin… Dün milleti “Dava Nöbetinde Bir Ömür” diye kandırıyordun, şimdi ise “Ömrümün son deminde CHPHDP- İP ittifakını gece yarıları garajlardan girerek ben kurdum” dersin herhalde?

Bize de “En uzağa sen gittin/ En çabuk da sen döndün” diye mırıldanmaya devam etmek düşer…

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944