Yeşilçam’ın en çok yapımlarından biri olan Senede Bir Gün filmi bugün Show TV ekranlarında seyircisi ile buluşuyor. TV’de yayınlandığı dönemde filmle ilgili detaylar merak ediliyor. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı, senaryosunu Sadık Şendil’in yazdığı filmde Hülya Koçyiğit, Kartal Tibet, Metin Serezli, Bilal İnci gibi oyuncular rol alıyor. Filmle ilgili araştırma yapan yerli sinema severler, Senede Bir Gün filmi ne zaman ve nerede çekildi? İşte Senede Bir Gün konusu ve oyuncuları hakkındaki bilgiler…

SENEDE BİR GÜN NEREDE, NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Senede Bir Gün filmi İstanbul’un çeşitli semtlerinde çekilmiştir. Zeynep ve Nazlı, Nazır Paşa'yı görmeye geldiği sahne Beşiktaş'taki Ihlamur Kasrı'nda çekilmiştir. Film 1971 yılında beyaz perdeye aktarılmıştır.

SENEDE BİR GÜN KONUSU NEDİR?

Emin, Hilmi Efendi’nin çiftliğinde kahyalık yapan öksüz ve yetim bir gençtir. Hilme Bey’in kızı Nazlı ile birlikte büyüyen Emin, birbirlerine aşıktır. İşgal edilmiş topraklarda yaşayan çift senede bir kez buluşabilmektedir. Her sene aynı gün ve aynı saatte bir çay bahçesinde buluşan Emin ve Nazlı evlenmeye karar verir. Fakat Kirli Çorbacı olarak anılan genç bir adam Nazlı’ya aşıktır ve onları ayırmaya kararlıdır.

 Emin, sevdiği kadınla arasına girmeye çalışan Çorbacı yüzünden hapishaneye düşer. Nazlı, uzun süredir hapishanedeki Emin’den haber alamaz ve ailesin isteği üzerine doktor Fuat ile evlenmeyi kabul eder. Fakat Emin ve Nazlı’nın yolları tekrar kesişecektir.

 

SENEDE BİR GÜN OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

Hülya Koçyiğit        Nazlı

Kartal Tibet             Emin

Metin Serezli          Osman

Bilal İnci                  Kiril Çorbacı

Kadir Savun            Reis

Münir Özkul           Yunus

Önder Somer         Doktor Fuat

Hulusi Kentmen    Yanbolulu Hilmi Efendi

Adnan Şenses         Mahkum

Suna Selen               Zeynep

Danyal Topatan       Ali

Yusuf Sezer             Gardiyan

İhsan Yüce               Kahveci

 

Editör: Haber Merkezi