Partisi İP’i CHP sayesinde Meclise sokan (Aksi hâlde %9.96 oy oranı ile barajı aşamıyordu) Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözüne girebilmek için sürekli “Cumhur İttifakı’nın içinde yer almamız mümkün değil! Başıma silah dayasalar mümkün değil” açıklamasını yapıyor. Olabilir, CHP-HDP ittifakı içinde şimdi mutludur, onların politikaları Meral Akşener’i tatmin ediyordur.

          Ama bugün AK Parti ve MHP’nin nasıl yan yana gelip Cumhur İttifakı’nı kurduğunu “Sayın Bahçeli ile Sayın Erdoğan’ın birbirine söyledikleri kavgada söylenmez. Birbirlerine neler söylediler neler. Sonra bir gün bir şey oldu, bir şey değişti, her şey değişti. Bu iki insan bir araya geldi etle tırnak oldular” sözleriyle değerlendiren Meral Akşener, İP’i 2017 Ekim ayında kurmuştu. Tam bir yıl sonra da “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” açıklamasını yapmıştı. Ama kafasına ne tür bir silah dayadılarsa aynı yıl CHP ile ittifak yaptı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde de HDP’nin de dâhil olduğu ittifak içinde CHP’nin belediyeleri kazanması için seferberlik başlattı. HD(P)KK sevdalısı Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer gibi ne idüğü belirsiz adamların seçimleri kazanması için CHP’den daha çok çalıştılar. CHP’nin başarılı olmasını sağlamak ve HDP’nin stratejisini güçlendirmek için kendi tabiriyle elinden gelen tüm çirkinliği, saygısızlığı ve ayıpları yaşattı. İP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, misyonlarını “CHP’ye ilk kez sağdan oy akışı sağladık” sözüyle özetlemişti.

          Aslında Meral Akşener’in partiyi kurduktan hemen sonra ilginç bir dönemi de olmuştur. Parti yöneticilerinin, yazarlarının, trollerinin kudurmuş gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na saldırdığı dönem, çıkıp şunları söylemiştir:

“Eski bir İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadelede Sayın Cumhurbaşkanı çok samimi.”

“Tayyip Bey’in FETÖ’cülüğü yoktur.”

“Gazi Mustafa Kemal’den, Aziz Atatürk’e geçiş son derece sevindiricidir.”

“Ayakların, Türk milliyetçiliğinden çekilerek Malazgirt Ovası’na otağ kurmaya yönelişi, Kızılelma seslenişi gayet memnuniyet vericidir.”

“Kerkük sözcüklerinin duyulacak kadar seslendirilmesi bile, tarafımızda memnuniyetle karşılanmaktadır.”

          Biz “Cumhur İttifakı sayesinde bu gelişmeler yaşanıyor” dediğimizde bizlere kudurmuş gibi saldıranlar acaba, Meral Akşener’in bu cümlelerine “çok dehşet analiz gücü” gözüyle mi bakıyor?

          Meral Akşener tam da “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarının yaşandığı bir zamanda korkuyla bu gerçekleri söylemek zorunda kalmıştı. Baktı FETÖ’nün siyasi ayağına dokunan- eden yok, CHP-HDP safına geçip bu sözlerinin tam aksini söylemeye başladı. Şimdi nasıl bir cesaret hapı kullanıyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakarete varan sözler kurabiliyor.

          “Başıma silah dayasalar Cumhur İttifakı’na girmemiz mümkün değil” diyen Meral Akşener’in, CHP ve HDP ile başına ne dayadılar da ittifak içinde en azgın savunucu hâline geldi, bunu Türk milletine açıklamalıdır.

          Ama bunu açıklamak yerine hâlâ “Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli birbirine en ağır eleştirileri yaptılar, nasıl yan yana geldiler?” açıklamalarını yaparak, aklınca CHP’ye yine proje desteği sağlıyor.

Meral Akşener, korktuğun günlerde ne güzel diyordun…

Ayıp, çirkin, saygısız gördüğün CHP ve HDP ile nasıl yan yana geldin?

Sana namussuz, kirli siyasetçi diyen Canan Kaftancıoğlu gibi terörist sevdalısını evine kadar niye aldın?

          MHP’de iken “Apo’nun heykelini dikeceğiz diyenin elini kırarız” dediğin terörist Selahattin Demirtaş’a CHP ve HDP’nin yanındayken niçin “Serbest bırakılsın” çağrısı yapıp, kahvaltı için bekliyorsun?

          MHP milletvekili iken “Kandil ve İmralı postacılarının postacılığını yapıyor olmanın nasıl bir duygu ve düşünce olduğunu açıklamasını istiyorum. Ve yüreği yetiyorsa, cesareti varsa, yiğitse Diyarbakır Bağlar Mahallesi’nde kürsüye çıkıp ‘Abdullah Öcalan, bebek katilidir. İmralı canisidir ve teröristtir’ diyebilmesini bekliyorum. Biz gereğini yaptık. Sayın Genel Başkanımız gereğini yaptı. Bundan sonra sıra Sayın Davutoğlu’nda. Bekleyeceğiz, göreceğiz” dediğin “Ne mutlum Türk’üm diyene” sözüne düşman Ahmet Davutoğlu ile şimdi niye sürekli yan yana geliyorsun?

          Ve Ahmet Davutoğlu, niçin şimdi “Meral Akşener ile aynı şeyleri düşünüyoruz” diyor? MHP’de iken “Başta Sayın ‘Serok Ahmet’ olmak üzere niye bu kadar asabiler biliyor musunuz? Abbas yolcu...” dediğin kişiyle İP’te niye yollarınızı birleştirdiniz ve “Davutoğlu milletvekili isterse veririm” noktasına nasıl geldiniz?

          Abdullah Gül ne zaman senin akıl hocan oldu da “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiç fikrim yok” deme noktasına geldin?

          15 Temmuz sonrası yan yana gelmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli terörle mücadele operasyonlarındaki başarıyı, Karabağ’ın işgalden kurtulmasını, Akdeniz’deki milli duruşu, Kerkük’e sahip çıkılmasını, KKTC’nin milli çizgiye getirilmesini dayanışma içinden bazı örnekler olarak sunabilir de, Meral Akşener; CHP, HDP yanında neyi başarmış yahut başarmayı beklemektedir?

          Terörist Demirtaş’ı bir hapisten çıkarabilseydiniz herhâlde ortak başarı olarak onu kutlayacaksınız… Hükümet, pandemi sürecinde milletimize sıkıntı yaşatan ekonomik tabloyu da düzelttiğinde bu millete diyecek ve istismar edecek neyiniz kalacaktır?

          Meral Akşener, sen kafana dayanan silahın menşeini söyle. ABD, PKK yahut FETÖ silahı mı? Söyle ki, belki seni bu esirlikten kurtarırız ve torunlarının yanına, yani evine rahat dönersin… Ayıp, çirkin, saygısız işler yapmayı artık bırak…