Şenol Güneş istifa etti mi, görevden alındı mı? son günlerde yoğun olarak araştırılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Teknik Direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Bu gelişmenin ardından aklında soru işaretleri olanlar Şenol Güneş istifa etti mi, Şenol Güneş görevden alınmı mı? diye araştırma yapıyor. İşte Şenol Güneş kariyeri...

ŞENOL GÜNEŞ İSTİFA MI ETTİ? (TFF ŞENOL GÜNEŞ AÇIKLAMASI)

Federasyon’dan yapılan açıklamada “A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. 

Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz.” denildi.

şenol güneş

MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Türk millî takımının formasını ilk kez 31 Ekim 1976 tarihinde Malta'ya karşı giyen Güneş, toplam 31 kez (beşini kaptan olarak) forma giydi. FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde forma şansı bulsa da hiçbir önemli turnuvaya katılamadılar. 25 Mart 1987'de Türkiye'nin Doğu Almanya'yı 3-1 yendiği maç da Güneş'in millî formayı giydiği son maç oldu.

Teknik direktörlük kariyeri

İki dil bilen Şenol Güneş, futbol hayatındaki başarısını teknik direktörlük kariyerinde de sürdürmüştür. Özellikle Trabzonspor'un başında bulunduğu yıllar içerisinde lig sıralamasında uzun yıllardan sonra Trabzonsporu ikincilikle tanıştırmıştır. A millî takımın başında bulunduğu yıllar içerisinde büyük başarılar kazanan Şenol Güneş, 2002 FIFA Dünya Kupası üçüncülüğüyle Türk millî takımının aldığı en büyük başarıya imza atmıştır. Bu başarıyla UEFA tarafından 2002 senesinin en iyi teknik direktörü seçildi.

 

ŞENOL GÜNEŞ YÖNETİMİNDE 59. RESMİ MAÇ

A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 59 resmi maç oynadı. Türkiye, Güneş idaresinde yaptığı 59 resmi maçın 31'ini kazandı, 14'ünü yitirdi, 14'ünde de eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 103 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 64 gol gördü.

ŞENOL GÜNEŞ İLE 23 ÖZEL MAÇ

A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 23 özel karşılaşmaya çıktı. Türkiye, Güneş yönetiminde sahaya çıktığı 23 özel maçta 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı.

Editör: Haber Merkezi