Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı'nın istifası gündeme bomba gibi düştü. İstifa haberinin ardından Serdar Tatlı kimdir, kaç yaşında, neden istifa etti? detayları merak edilmeye başlandı. Bugün önce MHK üyesi Metin Tokat istifa ederken, bugün flaş bir kararla MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın da istifa ettiği öğrenildi. 

SERDAR TATLI KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Serdar Tatlı (d. 24 Ocak 1966, Şanlıurfa), eski Türk futbol hakemi. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun mevcut başkanıdır. 25 Ağustos 2020'de MHK başkanlığına getirildi. Kariyeri boyunca Türkiye Süper Lig'inde 9 sezon boyunca 119 maç yönetmiştir.

Tatlı, şarkıcı İbrahim Tatlıses'in amcasının oğludur.

Serdar Tatlı kimdir

SERDAR TATLI NEDEN İSTİFA ETTİ? ERMAN TOROĞLU PERDE ARKASINI AÇIKLADI!

'Dün bir toplantı oldu, Serdar Tatlı çağrılmadı. Gece 12'ye kadar telefon bekledi SerdarTatlı. Telefon gelmeyince saat 10'da TFF'ye geldi ve istifa mektubunu verdi. 'Dün bir toplantı oldu, Serdar Tatlı çağrılmadı. Gece 12'ye kadar telefon bekledi SerdarTatlı. Telefon gelmeyince saat 10'da TFF'ye geldi ve istifa mektubunu verdi.

Metin Tokat, Ankara'da hakem derneğinin başına bir vatandaşı getiriyor. Çöreklenmişler bu işe. Metin Tokat bunları yaptıktan sonra Serdar Tatlı 'Bu işi temizle' diyor.

Çok net söylüyorum. Türk futboluna artık yabancı başkanlar gelecek. Onlar gelirse taraftarı sokağa davet etmek gibi rezillikleri görmeyiz ama.

Kulüpler toplantıda yeni gelcek ismin yabancı olması gerektiğini ve Türk bir ismin bu değişimini yapamayacağını söylüyor. Uilenberg'in görevine son verilecek ve Serdar Tatlı yeni gelen yabancı ismin altında çalışacaktı. Bunun yerine istifa etti.

Hakem aleminde geçmişteki günahları herhalde Serdar Tatlı'ya çıkardılar gibi geliyor bana.

Hakemlikte akrabalık ilişkilerinin temizlenmesi lazım. Gelen insanları maymun ediyorlar. Hakemlerin maaşlarının artmasını da bu isimler organize etti. Her kulüp kendi MHK başkanı adayını belirlemeli sonra seçilmeli. Böyle olsun ki sonra ağlamasınlar.

BURAK ELMAS: İSTİFASIYLA İLGİLİ KONUŞMADIK

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın istifasıyla ilgili bir konuşmamız olmadı. İsimleri değiştirme konusundaki modeli geçtiğimiz 25-30 yılda defalarca denedik." açıklamasında bulunmuştu.

Elmas, "Sistemde değişiklikler yapılması gerektiği konuşuldu. VAR hakemlerinin ayrı olmasından, gözlemci raporlarına, atamaların yapılış şekline kadar tüm detaylar tartışıldı. MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın istifasıyla ilgili bir konuşmamız olmadı. İsimleri değiştirme konusundaki modeli geçtiğimiz 25-30 yılda defalarca denedik. Bozuk bir sistemin başındaki kişiyi veya diğer görevlileri değiştirerek sistemin düzelmediğini yaşayarak gördük. O yüzden sistemi düzeltip, bu sistemi yönetebilecek liyakatte kişileri bu göreve getirmek lazım. İsimler üzerinden değil sistem üzerinden görüşmeler oldu." ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi