Beşiktaş Teknik Direktör Sergen Yalçın, geçen sezon çalıştırırken şimdinin Fenerbahçeli Ozan Tufan’ına ‘futbolcu olduğunu anımsattığı’ Aytemiz Alanyaspor ile deplasmandaki maça ‘imzasını’ atarak başladı. Rakibini, rakibinde forma giyen birçok oyuncuyu yakından tanıyan Yalçın, geldiğinden bu yana en radikal hamlesini yaptı.

Hastalıktan çıksa da Adem Ljajic gibi ‘oynarsa’ tek başına maç alabilecek ve forma giydiği andan itibaren pozisyonların içinde yer alan, üstelik gol de atan Kevin-Prince Boateng’in görevini ‘sağ kanat’ Tyler Boyd’a verdi. Sağ kanatta bir türlü bekleneni veremeyen, Abdullah Avcı’nın ‘on numara’ da kullandığı Abdoulay Diaby’nin yerine Jeremian Lens’i oynattı.

Bu diziliş ilk yarıda pozisyon getirdi. Üstelik net pozisyonlar getirdi. Hem futbol hem de puan olarak ligin iyilerinin arasında yer alan ev sahibini pozisyon fakirine dönüştürdü. Ve oyun böyle sürerken, Siyah Beyazlı futbolcular girdikleri pozisyonları değerlendiremedi. Ev sahibinin kaleye gönderdiği ilk şut gol oldu.

İkinci yarıya da değişiklik yapmadan başladı Sergen Yalçın. Oyuncuları da değişiklik yapmadılar, hocaları gibi… Yine pozisyona giren, rakibine pozisyon şansı tanımayan Siyah Beyazlı futbolcular, sonunu getiremedi. Atiba Hutchinson’un direkten dönün topuna şanssızlık denebilir, ancak, onun dışındakiler herhalde ‘beceriksizlik’ ile tanımlanabilir en kestirmesinden…

Sergen Yalçın, geçen hafta Trabzonspor maçında kaçan golleri ‘Topun gözü vardır, isterse olur” diyerek yumuşatıp, futbolcularını korumuştu. Aytemiz Alanyaspor maçında kaçan pozisyonlardan sonra da kendi esprili yaklaşımı ile “Topa gözlük taktıracağız. Yine yolunu bir türlü bulamadı” der herhalde Sergen hoca… Basın toplantısında olmazsa da özel sohbette… Sergen Yalçın, elinde Burak Yılmaz gibi bir usta golcü varken bile gol bulamayınca bir hamle daha yaptı. Oynadığı 2.5 maçta 2 gol atan Boateng’i, Lens’in yerine sürdü. Tyler Boyd’u sağa kaydırıp, Gana asıllı Alman futbolcuyu forvet arkasına yolladı. Bu hamle ile sağ kanata hareket getirdi. Hareket de golü… Sonrasında maçın sonucu, hocaların taktiğine değil, oyuncuların becerisiyle belirlendi.

Burada maç yorumunu kesip, İdlib’de yaşananların yarattığı acıyı paylaşıp, şehitlerimize rahmet dileyelim. Spor camiasının bu hain saldırı karşısındaki tavrı birlik ve beraberlik çok anlamlıydı. Uzaklarda olsa da ‘bizden’ Fenerbahçeli Alex’in paylaşımı göz yaşartıcıydı…