Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Yukatel Denizlispor’a karşı oynanan 70 dakikalık oyun herkes gibi kendisini de memnun edince taktiğine sadık kaldı. Bir tek zorunlu değişiklik vardı. Geçen hafta kart görüp çıktıktan sonra yenen iki golle nasıl bir denge unsuru olduğu kanıtlanan Josef De Souza yoktu. Yalçın, jokeri Atiba Hutchinson’u onun yerine çekti. Atiba’nın forvet arkasındaki görevini de Oğuzhan’a verdi.

Beşiktaş bu değişiklikle, geçen haftaki kadar pozisyon üretemese de zaman zaman rakibi ceza alanı çevresine hapsetti. Kendi oyun anlayışını oturtup, son üç haftada iki galibiyet alan Yeni Malatyaspor, elinden geldiğince topu hep karşısına aldı. Eline geçirdiği topları da baskıdan kurtarabildiği anlarda rakip alana taşımaya çalıştı. Hücum performansı eksik, savunma direnci yüksekti.

Beşiktaş ikinci yarıya biraz daha hareketli başladı. Siyah Beyazlıların yıldızı olmaya aday Rachid Ghezzal’in ortası ve Cyle Larin’in uzanarak kafa vuruşuyla kilit açıldı. Sonra rakibin üzerine gelmesine izin veren Beşiktaş, girdiği pozisyonları cömertçe kaçırsa da ani ataklarla şansını denedi.

Sonuçta ortaya çıktı ki, Sergen Yalçın taktiğini buldu. İş ezberletip, sonuçları almaya kaldı.