Haber Global'de soruları yanıtlayan Sergen Yalçın, MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg'in hakkında sert sözler sarf etti. Yalçın, Uilenberg'in seminerde kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bu sözlerden sonra spor severler 'Uilenberg kimdir, mesleği ne? Jaap Uilenberg kaç yaşında, nereli?' gibi sorulara yanıt arıyor.

Uilenberg hakkında konuşan Sergen Yalçın şu ifadelere yer verdi:

"Bu adam bir yerlerde seminerler veriyorlardır. Bayern Münih teknik direktörü hakemlere çok baskı yapıyor diyebiliyor mudur? Bu arkadaşa birileri bir şey fısıldamıştır. Diğer teknik direktörler baskı yaratamıyorlar mı? Buna kim ne fısıldamış? Sen, Beşiktaş camiasını nasıl karşına alıyorsun? Beşiktaş camiası sana haddini bildirir, onu bil bir defa. TFF'den bir yetkili varsa bağlansın. Bu adama, böyle bir röportaj yapma imkanı nasıl vermişler? Sen hakem eğitmenisin. Sen, hakemlere beni hedef gösterdin. Acaba seminerde benimle ilgili ne söyledin. Sen basına benim hakkımda böyle çekinmeden konuşuyorsan... Kesin, 3-5 maç içinde beni maçtan atarlar."

JAAP UİLENBERG KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Jaap Uilenberg, 5 Temmuz 1950, Enschede'de dünyaya gelmiş Hollandalı eski futbol hakemidir.

Jaap Uilenberg, UEFA Hakem Kurulu üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanlığı yapmaktadır.

Hakemlik kariyeri

Eredivisie'deki ilk maçını 9 Mayıs 1987'de yönetti.

1989-1995 yılları arasında 14 millî takım müsabakası yönetti.

Hakemlik sonrası kariyeri

Hakemliği bıraktıktan sonra UEFA Hakem Kurulu üyesi oldu.

2010'lu yıllarda Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kuruluna danışmanlık yapmaya başladı

Editör: Haber Merkezi