TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Kuzey ve güneyi denizlerle kaplı bir cennet İstanbul. Turizm çeşitliliği yönünden ise her mevsim milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Tarihi mekânları bilinen bir gerçek ancak, denizleri bakımından yeterli derecede tanınmıyor. Dolayısıyla yaz mevsimlerinde Ege ve Akdeniz Bölgeleri öne çıkıyor.

Kilyos, Adalar ve Şile bölgesi İstanbul’un bilinen plaj bölgeleri. Marmara Bölgesi çok tercih edilmiyor. Özellikle müsilaj haberlerinden sonra ilgi oldukça azaldı. Adalar durumu toparlasa da, Marmara’nın geri kalan bölgelerinde memnuniyet seviyesi çok düşük.

Yanlış haberler

Kilyos ve Şile bölgesindeki özel plajların farkı tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Birden fazla cankurtaran her an tetikte vatandaşı izliyor. Fakat tesis sahipleri tanıtımı olumsuz etkileyen haberlerden oldukça rahatsız. Kilyos’ta, Tırmata Beach’in sahibi Mustafa Yanlı, bu tip haberlerin yabancı turistleri farklı şehirlere yönlendirdiğine, İstanbulluların da daha yüksek ücretlerle Ege ve Akdeniz Bölgelerine gittiğinden yakındı. Bodrum’da plajlara ödenen fahiş fiyatlarla, aynı hizmete İstanbul’da bir sezon geçirilebileceğini bildiren Yanlı, “Maalesef kendi kendimizi baltalıyoruz. Yabancı turistler Kilyos’u keşfedemiyor. Burada sık sık boğulma olduğunu zannediyor. İstanbullular da böyle biliyor. Oysa Kilyos’taki tesislerde yüzlerce cankurtaran çalışıyor.

Ellerinde dürbünlerle vatandaşı izliyor ve en ufak bir tehlikede müdahale ediyor. Rumeli Kavağı’nda hayatını kaybeden vatandaşımızın haberi Kilyos diye veriliyor. Ya da başka bir mahallede olan bir boğulma vakası Kilyos ile ilişkilendiriliyor. Bu haksızlık. Özel tesisler burada azami dikkat ölçüsünde çalışıyor” diye konuştu.

Misafirlerimizin huzuru bizim için önemli

Mustafa Yanlı, aile konseptine verdikleri önemi ise şöyle açıkladı: Bazı vatandaşlarımız alınabiliyor. Ancak ailesiyle birlikte huzurlu bir vakit geçirmek isteyenlerin rahatsız olmayacağı bir ortam yaratmak zorundayız. Dolayısıyla kadın-erkek eşitliğine dikkat ediyoruz. Tesisimizde 3 erkek misafirimiz olacaksa, yanında 3 kadın da olması gerekiyor.

Ayrıca geçtiğimiz yıl bazı haberlerde tesettürlü vatandaşlarımızın Kilyos’taki plajlara alınmadığı yönünde haberler çıktı. Bu doğru değil. Bizde böyle bir ayrım hiçbir zaman olmadı. Özel bir tesiste böyle bir durum olmuştu. Her çıkan haberi hemen genelleme yaparak yaymak, turizmi baltalamaktır.

Kaliteli hizmet

Turizm belgesi alarak hizmet verdiklerini, Bakanlığa bağlı çalıştıklarını ve güvenlik konusunda taviz vermediklerini söyleyen Mustafa Yanlı, “Bir de durumun ekonomik boyutu var.

Bodrum’da, bizim kalitemizdeki bir tesiste bir kişinin günlük maliyeti en düşük 2000 lira civarında. 4 kişilik bir aile, şayet loca tutmadıysa, 7500 lira gibi bir rakamı tesise ödeyerek ayrılıyor. Bizde ise bunun çok çok altında fiyatlarla aynı memnuniyeti duyarak gününü geçirebilirler. İçeceğiyle birlikte bir hamburger menü 89 TL. Bodrum’da bu rakamın en az 5 katı fiyat ödeniyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi