Geçtiğmiz hafta başlayan 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde Sevilay Öztürk, bronz madalya kazandı. Türkiye'ye bu branşta tarihinin ilk madalyasını kazandıran Sevilay Öztürk'ün hayatı ve biyografisi vatandaşalr tarafından sorgulanıyor.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan üst üste güzel haberler gelmeye devam ediyor. Masa tenisi tek erkeklerde Abdullah Öztürk’ün madalya kazanmasından sonra Türkiye’nin göğsünü kabartan bir müjde daha geldi. Paralimpik Oyunları yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde Sevilay Öztürk, bu branşta Türkiye’ye ilk bronz madalyayı kazandırdı.

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ SEVİLAY ÖZTÜRK, BRONZ MADALYA KAZANDI!

17 yaşındaki yüzücümüz Sevilay Öztürk, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstü yüzmede, paralimpik tarihimizin yüzmedeki ilk madalyasını aldı. Sümeyye Boyacı ise çok az bir farkla paralimpik dördüncüsü oldu.

SEVİLAY ÖZTÜRK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Sevilay Öztürk 28 Kasım 2003 tarihinde Kahramanmaraş’ta doğdu. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'nda yarıştı. Öztürk, iki taraflı uzuv eksikliği de bulunan başarılı milli paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu ile memleketindeki bir hastanede tanıştıktan sonra 2010 yılında yüzmeye başladı. 2013 yılında düzenli yüzme egzersizi ile başladı. Ulusal Para yüzme şampiyonasında üç altın ve iki gümüş madalya kazandı.

Haziran 2016'da Berlin'deki 30. Uluslararası Almanya Şampiyonasında uluslararası çıkış yaptı. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandı ve ülkesini Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde temsil etti. En genç yarışmacı oydu. Herhangi bir madalya almayı başaramadı. O katıldıİtalya'nın Ligurya kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları , 50 m Sırtüstü S5 etkinliğinde altın madalya kazandı.

Öztürk'ün sakatlık yüzme sınıflandırması olan S5 nedeniyle olarak onu uzuv eksikliğine doğum defekti. 1.45 m (4 ft 9 inç) boyundaki Para yüzücü, Kahramanmaraş Belediye A.Ş.'de Ali Uzun tarafından yönetiliyor. At 2019 Dünya Para Yüzme Şampiyonası'nda yer Londra , Birleşik Krallık, o 47.35 bir süre ile 50 metre kelebek S5 halinde bronz madalya kazandı.

Editör: Haber Merkezi