Normalleşme takvimi çerçevesinde geçtiğimiz hafta 7 ile seyahat yasağı kaldırılırken bu hafta 9 il için daha yasaklama sonra erdi. Bu durumda en çok merak edilen konular ise, seyahat yasağının hangi illerde devam edip hangi illerde kaldırıldığı oldu. Haberimizde seyahat yasağı devam eden ve kaldırılan illerin listesini okurlarımız için hazırladık…

SEYAHAT YASAĞI KALDIRILAN İLLER HANGİLERİ?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seyahat yasağı kaldırılan illere dair açıklamada bulundu. Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta yaptıkları değerlendirmede 9 şehir için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdıklarını ifade etti. Buna göre,

Diyarbakır, Adana, Trabzon, Mardin, Denizli, Ordu, Kahramanmaraş, Tekirdağ ve Şanlıurfa illerinde seyahat yasağı bulunmuyor.

GENELGE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYINLANDI 

Seyahat yasağının kaldırılmasına dair İçişleri Bakanlığı'ndan genelge yayınlandı. Buna göre;

1- Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı.

Bu kapsamda, Valiler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerimizde 03.04.2020 tarihinden itibaren devam eden şehir giriş/çıkış sınırlaması tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararlar ivedilikle alınacak.

 7 İLDE DAHA KALDIRILMIŞTI 

Geçtiğimiz hafta Normalleşme takvimi çerçevesinde 7 ilde seyahat yasağı kaldırılmıştı. Seyahat yasağı kaldırılan iller, Antalya, Aydın, Erzurum, Malatya, Hatay, Muğla ve Mersin olarak açıklanmıştı. 

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

Seyahat yasağının devam ettiği iller ise şöyle; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Kayseri, Eskişehir, Van Gaziantep, Kocaeli, Zonguldak, Konya, Sakarya, Samsun ile Manisa.

Editör: Haber Merkezi