Normalde maç yorumlarında hakemlere yer vermem. Yıllarca eğitmenlik yapmış, bu hakemlerin çoğunda emeği olan Ali Kunak’a bırakırız yorumları. Ama bu kez yazmadan geçemeyeceğim. Belki de Fenerbahçe’nin en iyi oynadığı maçlardan biriydi. Derken 17. dakikada Zorbay Küçük ve VAR ekibi çıktı sahneye. İkili mücadelede, İrfan Can Kahveci’ye VAR uyarısı ile kırmızı kart gösterdi Küçük. Ayaklar birbirine girmiş, kasıt yok, acımasızlık yok.

O halde kırmızı kart niye, nereye basacak İrfan Can ayağını, o daracık alanda. İhtiyacı var mıydı, Trabzonspor’un böyle bir karara, asla. Ama Fenerbahçe bu kararın etkisini sadece 5 dakika hissetti ve golü de yedi. Bırakmadı oyunu Sarı Lacivertli takım, kopmadı oyundan. Hatta Trabzonspor gibi etkili ayakları olan bir takıma karşı uzatmalarla birlikte 80 dakika, 10 kişi oynamasına rağmen dişe diş mücadele etti, golü de buldu.

Sezon boyunca protesto edilen takım, yenilmesine rağmen ilk kez alkış aldı taraftarlarından.

Lider Trabzonspor’a gelince. Bu kadar zorlandığı bir maç görmedik. Belki de Abdullah hoca eksik rakibin yorulacağını düşünerek, futbolcularından sabırlı olmalarını istedi. Nasıl olsa “İkiyi buluruz” diye düşündü. Ama izin vermedi Fenerbahçe, lidere. Sahada aksayan oyuncular vardı Bordo Mavili takımda. Bakasetas gibi, Cornelius gibi, ya da Puchacz gibi. Oyuna giren oyuncular da sonucu değiştirmedi ve maçta puanlar paylaşıldı.