İşten çıkarma yasağının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iş dünyasını yakından ilgilendiren açıklama geldi. Yıl sonuna kadar işe alınacakların SGK primleri ve vergileri ödenecek. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından SGK prim yardımı müjdesi açıklandı. SGK primlerini ve vergileri devlet mi ödeyecek? İşte detaylar...

SGK PRİMLERİ VE VERGİLERİ DEVLET TARAFINDAN MI ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 saat 20 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan yıl sonuna kadar işe alınacak her işçi için 12 ay boyunca destek verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

SGK primleri ve vergileri

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR: 

18 yaş üstündekiler bir an önce aşılanarak sevdiklerini korumalı.

Türkiye salgın sürecini başarıyla yürüten ülkeler arasında yer almaktadır.

TMO yem hammadde satışına devam edecek. Besiciler bu sistemden faydalabilecek.

Hububat et süt fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

Bayram ikramiyelerini ve maaşları bayram öncesinde ödeyeceğiz

Emekli maaşlarına yüzde 8.45 zam yapacağız.

Kurumlar vergisi oranını 2023 yılı itibariyle yüzde 20 seviyesine indiriyoruz.

Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.

Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda, OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük ikinci ülkeyiz.

Editör: Haber Merkezi