Gözümüz aydın… Oluyor, olacak, kabul edebilir, düşünmek için süre istedi, görüşmeler devam ediyor vs.vs. derken sonunda kavuştuk. Anadolu Efes’in yıldız oyuncusu Shane Larkin, Türk vatandaşlığına jet hızıyla kabul edildi. Kendisine milli takım forması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Artık milli takımımızın oyun kurucusu Larkin. Anadolu Efes’le, basketbolumuza renk katan, ilgi odağı olan, tribüne seyirci çeken bu oyuncunun milli takımımıza da ciddi katkı sağlayacağı kesin. İşin ekonomik boyutu açıklanmasa da Larkin’in milli takımda hatırı sayılır bir bedel karşılığında yer alacağını herkes tahmin edebilir. Forma aşkına oynaması akla, mantığa, profesyonelliğe sığmaz zaten! Dixon ve Willbekin’den sonra üçüncü devşirmemiz de oyun kurucu, yani takımın lideri. Larkin, ilk ikisine göre çok daha dominant. Tek başına maç kazandıracak, milli takımı yukarı taşıyacak cinsten bir oyuncu. Bir basketbolsever olarak Larkin’i Anadolu Efes formasıyla izlerken nasıl keyif alıyorsam, milli takımda da aynı keyifle izleyeceğim, başarılarıyla, sevineceğim. Ama galiba mutlu olamayacağım. Hatta bir yandan da üzüleceğim.

Tabi asıl üzülmesi, belki de utanması gerekenler var. Bunca yatırıma, rağmen hala milli takımı teslim edeceğimiz bir point guard yetiştiremeyenler mesela. Oraya aday oyuncuların önünü açamayanlar, açmayanlar. Ya da bunca zamandır devşirmelerden medet umarken, onların yerini almak için çalışmayan, çabalamayanlar. Yönetici olamadan yöneticilik yapanlar. Milli takıma güç katacak bu gelişme. Anadolu Efes’e de avantaj sağlayacak. Ancak basketbolumuzun yetersizliğini tescilleyen kara bir sayfa anlamına da gelecek. Hayırlı uğurlu olsun…

Bu olayın gölgesinde kalsa da basketbol süper liginde ilginç maçlar oynandı. Mesela Fenerbahçe-Bahçeşehir Koleji mücadelesi. Bahçeşehir uzun süre kök söktürdü Sarı Lacivertlilere. Maç içinde 17-0’lık seri yaptılar. Hafta içinde De Colo’yu kazanalım derken Maccabi’ye kaybetmişti Fenerbahçe. Orada devreye giremeyen De Colo, yanına kaptan Melih’i de alarak kazandırdı bu defa. Avrupa’da iyi ligde kötü giden Türk Telekom, 19 top kaybıyla oynayan Tofaş’ı Fall farkıyla bir farkla geçip çok önemli galibiyete ulaştı. Sıkıntılı bir dönemden geçen Galatasaray, Afyon Belediye önünde uzun süre geride götürdüğü maçı Can Korkmaz’ın 21 sayısıyla kazandı. Ayberk’in 12 sayı 11 ribauntluk katkısı dikkat çekiciydi.

Darüşşaffaka, Gaziantep Basketbol deplasmanında son periyotta sonuca giderken başrolde 29 sayıyla Kartal Özmızrak vardı. Bursaspor farkı 18 sayıya kadar çıkardığı maçta ecel terleri döktü. Ormanspor, Kikanoviç ve Kloof ile farkı eritti. Başkent ekibinin son anda alamadığı ribaund, galibiyeti Yeşil Beyazlı ekibe hediye etti. İki yabancıyla oynayan Beşiktaş, hasta olan İsmet’ten de yoksun kalınca Teksüt Bandırma’ya direnemedi. Ev sahibi ekip, Smith, Kalinovski ve Hummer’la sonuca gitti, haftalar sonra kazandı. Karşıyaka, Sigortam Net İTÜ önünde sonuca çok rahat gitti. Maç sakatlıktan yeni dönen ve 18 sayı atan Semih’in kendini bulmasına yaradı. Anadolu Efes, Büyükçekmece önünde adeta antrenman maçı yaptı. Gençlere de yer verdiği mücadeleden farklı galip ayrıldı.