ÖTV indiriminin gündeme gelmesiyle: ÖTV indirimi Tüm araçlar için geçerli mi, hangi araçları kapsayacak mı? sorusu gündemde yerini aldı. Gece çıkan kararın ardından günün sorusu "Hangi araçlara ÖTV indirimi mi geldi?" oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Bu değişikliğin ardından düşük matrahlı sıfır otomobil fiyatlarının indirime girmesi bekleniyor. Peki Araçlara ÖTV indirimi ne kadar geldi? İkinci ele ÖTV indirimi geldi mi?

ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre binek araç Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları değişti.

Buna göre, yüzde 45'lik ÖTV diliminde yer alan araçların matrah limiti 85 bin liradan 92 bin liraya çıktı. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki araçlarda da matrah limiti ise 130 bin TL'den 150 bin TL'ye yükseldi. Kararda elektrikli otomobillerin ÖTV diliminde de değişiklik yapıldı. 

Alınan bu kararın ardından düşük matrahlı sıfır otomobil fiyatlarının indirimi girmesi bekleniyor.

erdoğan ötv

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA ÖTV DEĞİŞİKLİĞİ

Kararda elektrikli otomobillerin ÖTV diliminde de değişiklik yapıldı.Motor gücü 50 kW'ı geçip silindir hacmi 1800 cm3'ü geçmeyen elektrikli araçlarda yüzde 45'lik ÖTV diliminin üst sınırı 114 bin lira olarak belirlendi. 114 bin lira ile 170 bin lira arasında değere sahip olan araçlar için ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak. Böylece sıfır otomobil fiyatlarında 50 bin liraya varan indirimler gerçekleşmiş olacak. Böylece 300 bin liraya satılan otomobilin fiyatı 252 bin liraya kadar düşecek.

 

Editör: Haber Merkezi