Sigara ve alkol ne kadar oldu, ne kadar zam geldi? merak ediliyor. Son dakika açıklamasına göre sigara ve alkole ÖTV zammı yapıldı. Bu gelişmenin ardından sigara ve alkol kullananlar intertte sorgulama yapıyor. Yapılan açıklamaya göre sigara ve alkole yüzde 47 oranında ÖTV zammı yapıldı. İşte sigara ve alkol zammı hakkında detaylar...

SİGARA VE ALKOLE NE KADAR ZAM GELDİ?

Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)'nin artış gösterdiği açıklandı. ÖTV'deki artış oranı yüzde 47 oldu. Bu ÖTV artışının ardından sigara ve alkol fiyatlarında artış yaşandı. 

SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş'tan sigaraya yeni bir zam gelebileceği konusunda açıklama gelmişti. Sigara zammı iddiaları hakkında yılbaşından önce sosyal medyadan paylaşım yapan Aybaş, "Alkole gelecek zam oranı yüzde 30-35 arası konuşuluyor." ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında sigara zammı ile ilgili iddiasını da yazan Aybaş, şu sözleri kullandı: "Alkole gelecek zam oranı yüzde 30-35 arası konuşuluyor. Sigaralara da en az 3 TL zam bekleniyor umarım gelmez." 

 

Editör: Haber Merkezi