Silifke Belediyesine ait emekliler kıraathanesinde düzenlenen yarışmaya katılan kadınlar en lezzetli ve en iyi batırığı yapmak için ter döktüler.


Yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları guruplarının gösteriler de sunduğu batırık yarışmasında bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok “Pandemi nedeniyle iki yıl ara verdiğimiz festival kutlamalarımıza bu yıl yeniden başladık. Bu yıl düzenlediğimiz 49. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kutlamaları içerisinde yarışmalar da düzenledik. Batırık ilçemizde Silifke’de ailelerimizin başlıca yiyeceği ve misafirlerimize ikram ettiğimiz çok lezzetli bir içecek. Özellikle kadınlarımız arasında sıkça tüketilen batırık ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecektir. Bu içecek lezzetli olmasının yanı sıra çok besleyici bir özelliğe de sahiptir. Bu yarışmaların en önemlilerinden biri olan meşhur içeceğimiz batırık yarışmasında en iyi en lezzetli batırığı yapan kadınlarımızı seçerek ödüllerini verdik. Jüri üyelerimiz tarafından lezzet aroması, temizlik, renk ve kokusu, kıvamı ve servis şekli değerlendirilerek yapılan puanlamalar sonunda batırık yarışmasında Sabriye Polat birinci, Şadiye Yeşil ikinci ve Döner Tamer’de üçüncü oldular.


Belediye personelleri tarafından hazırlanan batırıklar ise misafirlere Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Belediye Başkanı Sadık Altunok tarafından ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi