Silivri Belediyesi’nin düzenlediği 7’nci Topatan Kavunu ve Bamya Festivali bu yıl da binlerce kişinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Selimpaşa Mahallesi’nin üreticileri, kavun ve bamyalarını yarıştırarak festivale renk kattı.

Yarışmaların ilk bölümünde “En İyi Bamya Yemeği” yarışması düzenlendi. Kendi üretimleri olan bamyalardan yemek yapan 13 yarışmacı jürinin karşısına çıktı. Görünüş, tat ve kıvam yönünden değerlendirilen bamya yemeklerinden en lezzetli olanı seçildi. Birinciye altın hediye edildi.

Yarışmaların ikinci bölümünde ise “En İyi Bamya” ve “En İyi Kavun” yarışması yapıldı. Yıl boyunca mahsullerine gözü gibi bakan 66 üretici, ziraat mühendislerinden oluşan jürinin karşısına çıktı. Dereceye giren üreticilere altın hediye edildi.   

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz dereceye giren üreticileri tebrik ederek Silivri Belediyesi olarak destek sözü verdi.    

DOĞAL PAZAR KURULDU

Gün boyu süren festival kapsamında Silivri Belediyesi tarafından doğal ürünler pazarı kuruldu. Selimpaşa Limanı’nda yaklaşık 40 standın yer aldığı doğal pazarda birbirinden lezzetli ürünler tezgahları doldurdu. Silivri’nin organik ürünlerinin satıldığı stantlar katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 

KAVUN İKRAM EDİLDİ

Selimpaşa’nın lezzetli Topatan Kavunu festivale gelenlere ikram edildi. İçerisinde 5 dilim kavun bulunan yaklaşık 7 bin paket vatandaşlara dağıtıldı.

YÖRESEL OYUNLAR VE ALİŞAN KONSERİ

Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nin sahne programlarında ise halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Şarkıcı Alişan’ın konser verdiği gecede eğlenceli dakikaların ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi