Silivri Belediyesi 58’inci Yoğurt Festivali’nin 3’üncü gününde yarışmalarda ve sahne programlarında sona gelindi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, merhum sanatçı Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, oyuncu Yıldırım Memişoğlu (Ali Desidero), Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Festivalin sahne programları Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları gösterisi ile start aldı. Silivri’yi Avrupa’da temsil etmiş, ilçenin ismini duyurmuş halk oyunları ekibinin hediyesini DP İlçe Başkanı Halide Avlu takdim etti.



YOĞURTTAKİ ALTINI O BULDU
Yoğurt Festivali kapsamında festival sahnesinde düzenlenen geleneksel Yoğurt Yeme Yarışmasında gram altın bulma mücadelesi yaşandı. Seyirci içinden rastgele iki yarışmacı seçilerek sahneye davet edildi. Yarışmacılar Seda Erdoğan ve Kadir Memiş yoğurdun içine saklanan altını bulmak için yoğun çaba sarfetti. Binlerce Silivrili’nin heyecanla takip ettiği yarışmacıların, yoğurdu yiyerek altın bulmaya çalıştığı yarışmanın galibi Kadir Memiş oldu.

SİLİVRİLİLER ROCK MÜZİK ZİYAFETİ YAŞADI
Festivalin konser programlarında ilk olarak müzisyen sanatçı Zafer İşleyen sahne aldı. Anadolu Rock müziğin sevilen parçalarını okuyan, aynı zamanda müzik öğretmeni olan İşleyen, Silivrililere Rock müzik keyfi yaşattı. Gecenin devamında Grup MFÖ sahnedeydi. 7’den 77’ye herkesin severek dinlediği grup, dinleyicileri doyasıya eğlendirdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın; “Marka Kent Silivri’de marka festival, marka sanatçılar” diyerek ağırlamaktan mutluluk duyduğu grup MFÖ, sevilen şarkılarını dinleyiciler ile birlikte seslendirerek unutulmaz bir gece yaşattı. Başkan Yılmaz, ünlü şarkıcılara Silivri Yoğurdu ve Yoğurtçu Heykeli hediye etti.


COLORFEST’E DAVETLİSİNİZ
58’inci Yoğurt Festivali son olarak ColorFest renk festivali ile devam ediyor. Festival programının son etkinliği olan renk festivalinde Dj Performansı, Renkli Oyunlar, Yarışmalar, Dans Şovları ve İkramlar yer alacak. Gökçe Kırgız ve Suat Ateşdağlı’nın sahne alacağı ColorFest 18.00-23.00 saatleri arasında Mimar Sinan Köprü Alanı’nda gerçekleşecek.  ColorFest’e davetlisiniz.

Editör: Haber Merkezi