Rakip maçtan bir saat önce biten karşılaşmada, uzatmanın da uzatmasında VAR penaltısıyla eşitliği sağlayarak bir puan alabildi.

Rakip maçtan bir saat önce biten karşılaşmada, uzatmanın da uzatmasında VAR penaltısıyla eşitliği sağlayarak bir puan alabildi. Her ne kadar Fatih Terim, “Rakibin alacağı sonuçlar bizi ilgilendirmez, biz kendi maçlarımızı kazanmalıyız” diyorsa da, kayıp iki puan maç öncesi motivasyon şansıydı.

Geçen hafta beş atan takımda tek değişiklik yaptı Terim. Oyuna girdikten sonra orta alan savunmasını toparlayarak farkın açılmasına katkı sağlayan Ryan Donk’u, aynı görevle sahaya sürmüştü. Forvet ya da golü düşünenler yine aynıydı.

Beraberliklerin takımı Bursaspor tribünleri dolduran taraftarının önünde kazanarak, tehlike hattından uzaklaşmak istiyordu. Samet Aybaba’nın taktiği Galatasaray’ı kanatlardan hızlı hücumlarla yıkmaktı. Peş peşe gelişen ataklardan birinde Fernando Muslera, geçen haftayı hatırlatan kurtarışını yaptı, ikincisinde Diafra Sakho takımını öne geçirdi.

Yenik duruma düştükten sonra da topu geveleyen Galatasaray’a cezayı bu kez ceza alanı yayından mükemmel şutla Saivet kesti.

Oyun kurgusu olarak rakibini açamayan, tek şansı duran toplara kalan Galatasaray’ın son dakikada yaptığı serbest vuruş organizasyonu, Badou Ndiaye’nin kafasından ikinci yarıya umut olarak ağları buldu.

İkinci yarının başında rakipten seken topla ceza alanında buluşan Younes Belhanda’nın, düşürülmesine hakem Suat Aslanboğa kesin kararla “Devam” dedi. VAR odasından Cüneyt Çakır’ın uyarısı, penaltıya, Mbaye Diagne’nin vuruşu da gole dönüştü.

Bursaspor şoku atlatamadan Sofiane Feghouli’nin Saviet’e nazire attığı mükemmel gol, Galatasaray’ın geri dönüşünün imzası oldu.

Maçın başından itibaren ne oynaması gerektiğini bilemeyen, ceza alanına yaptığı ortaları rakip savunmada eriyen Sarı-Kırmızılılar, skoru korumak için geriye çekildi.

Terim’in, forvetten Mbaye Diagne’yi alıp Selçuk İnan’ı oyuna sokması, Aybaba’nın tam tersine orta alandan Badji’yi çıkartıp Umut Nayır’ı forvete alması, son dakikalar için topun adresini belirledi.

Üçüncü santrforu Kubilay Kanatsızkuşu da oyuna süren Aybaba, oyunu tümüyle Galatasaray ceza alanına yıktı. Kalesini ‘şampiyon’ adayı bir takıma yakışır şekilde 10 kişiyle savunan Sarı-Kırmızılılar, zaman zaman yürekleri ağıza getiren pozisyonlar yaşasa da, üç puan alarak lidere iki adım yaklaştı. Şimdi kaldı altı adım.