Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde Türk Dünyası’ndan gelen öğrencilerle bir araya gelen Genel Başkan Sinan Ateş, Türk Dünyası’nı sadece Türk-İslam coğrafyası olarak değerlendirmediklerini, nerede bir Türk var ise orasının kendileri için Türk Dünyası’nın bir parçası olduğunu ve her Türk’ü kardeş olarak değerlendirdiklerini ifade ederek şunları belirtti:’’

Siz bugün misafir değilsiniz. Hepimiz ev sahibiyiz, biz ne kadar ev sahibi isek sizlerde o kadar ev sahibisiniz. Çünkü Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı her Türk’ün kendi evidir ve öz yuvasıdır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluş amaçlarından birisi Türk Dünyası’dır.

Türk Dünyası’nı sadece Türk-İslam coğrafyası olarak değerlendirmiyoruz. Nerede bir Türk var ise orası bizim için Türk dünyasının bir parçasıdır ve her Türk’ü kardeşimiz olarak değerlendiririz.

Merhum Ebulfez Elçibey’in söylediği çok güzel bir söz var.’’ Kendisini Türk olarak değerlendirmeyen birine Türk’sün diye ısrar etmeyin. Allah’ın bahşettiği lütfu eğer bir insan istemiyorsa zorlamaya gerek yok.’’  Bizler ifade ettiğim gibi her soydaşımızın derdiyle dertleniriz. Buranın varlık gayesi budur. Bugün burada sizlerle sohbet etmek, derdinizle dertlenmek belki de bir yuva sıcaklığı bulursunuz diye bir araya geldik.

Türk Dünyası’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatih Keskin ile irtibat halindesiniz. Ne derdiniz ne sıkıntınız olursa lütfen ailenize geliyormuş gibi, anne babanıza söylüyormuş gibi Fatih Keskin ile bunu paylaşın arkadaşlar. Bizler sizin için buradayız. Ülkü ocakları, sizden herhangi bir şey beklemeden sadece Türklük gurur ve şuurunu taşımanız gayesi ile size elinden gelen desteği sağlar.’’

Genel Başkan Ateş konuşmasının devamından Türk Dünyası’na yönelik faaliyetleri hakkında, ‘’Türk dünyası ile ilgili çeşitli çalışmalarımız var. İçinizden bir arkadaşımız Ülkü Ocakları olarak çocuklarımıza yönelik çıkarmış olduğumuz ‘’Çocuklar İçin Dede Korkut ve Çocuklar İçin Kutadgu Bilig’’ kitaplarımızı Kazak Türkçesi’ne çevirdi, sağ olsun. Diğer tüm lehçelere de en kısa zamanda çevireceğiz inşallah. Batı Avrupa’da yaşayan maalesef Türkçeye çok hakim olmayan kardeşlerimiz için Almancaya, İngilizceye, Türkistan coğrafyasının bazı kısımları içinde Rusçaya çevireceğiz.’’ dedi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programı Türk Dünyası’nın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin Türk Dünyası’na özgü müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Program sonrası öğrencilerle birebir ilgilenen Sinan Ateş, öğrencilere Ülkü Ocakları’nın çıkarmış olduğu yayınlardan hediye etti.

Editör: Haber Merkezi