Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, bir zamanlar Ülkü Ocakları'nda bulunmuş ve hala Ülkü Ocakları'ndan aldıkları eski kimlikleriyle gittikleri yerlerde çıkar tahvil etmeye çalışanlar olduğunu belirterek, "Ülkü Ocakları'nın ve Ülkücülüğün patenti MHP ve Ülkü Ocakları'ndadır. Geçmişte kazandığı sıfatı, defolup gittiği yerde kullanmasına müsaade etmeyiz. Sizlerde bu konuda irade göstermelisiniz. Ülkü Ocakları dinamik bir yapıdır, bu anlamda da gittiği yerin yenisi olmayanlara bunun cevabını verebilecek kuvvettedir'' dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş tarafından Çorum Ülkü Ocakları Başkanlığına Orhan Tosik atandı. Çorum Ülkü Ocakları'nda gerçekleşen atamada Genel Başkan Sinan Ateş ocakta gençlerle sohbet etti.

Burada ülkücü gençlere hitaber bir konuşma yapan Sinan Ateş, "Bir Ülkücü öncelikle Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletini yaşayıp yaşatmakla mükelleftir. Türk Milliyetçiliği hareketinin siyasal organizasyonu Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in lideri de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Dolayısıyla hepimiz liderimizin önderliğinde davamıza hizmet etme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Sinan Ateş konuşmasının devamında; bir zamanlar Ülkü Ocakları'nda bulunmuş ve hala Ülkü Ocakları'ndan aldıkları eski kimlikleriyle başka mecralarda siyaset yapanlara şu sözlerle yüklendi:

"1 Kasım sonrasında yaşanan kırılmada gidenler oldu, yolunu değiştirenler oldu. Ülkü Ocakları'nda bulundukları zamanlarda aldıkları sıfatlarını kullanarak gittikleri yerlerde çıkar tahvil etmeye çalışanlar olduğunu müşahede ediyoruz. Bir ülkücünün vazifesi buna müsaade etmemektir. Ülkü Ocakları'nın ve Ülkücülüğün patenti MHP ve Ülkü Ocakları'ndadır. Dolayısıyla hiç kimsenin Ülkü Ocakları'nda kazandığı sıfatı, defolup gittiği yerde kullanmasına müsaade etmeyiz. Sizlerde bu konuda irade göstermelisiniz.
Ülkü Ocakları dinamik bir yapıdır, bu anlamda da gittiği yerin yenisi olmayanlara bunun cevabını verebilecek kuvvettedir. "

Sinan Ateş, konuşmasının sonunda yeni göreve gelen Orhan Tosik'e başarılar dilerken, görevi devreden Yavuz Ünlü'ye hizmetleri için teşekkür etti. Çorum Ülkü Ocakları'nda gerçekleşen atama sonrası Sinan Ateş, MHP Çorum İl başkanlığını ziyaret edip, MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar ve partililerle sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi