Pandemi döneminde alınan önlemlerden etkilenen işletemelrden biri de sinema salonlarıydı. Kapalı alanda uzun süre kalınan salonlar salgın açısından en riskli alanlar arasında yer alıyordu. 1 Haziran'dan sonra başlayan kademeli normaşmenin ikinici döneminde açılan sinema salonları 1 gün sonra geri kapanmıştı. Vatandaşlar ise sinemalar ne zaman açılacak sorusuna yanıt arıyor

SİNEMALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı'nın "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi"ne salonlar önce açılmış ardından 1 gün sonra kapanmıştı. Genelde "Sinema salonlarında % 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması, kaydıyla 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00 - 21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir." ifadelerine yer veilmişti.

Son yapılan Kabine Toplantısı'nda tekrar gündeme gelen sinemaların durumu için tarih belirlendi. Konuya hakim olan vatandaşlar sinemalar ne zaman açılacak sorusuna cevap ararken, henüz kapalı olduğundan haberdar olmayan vatandaşlar ise sinemalar açık mı, kapalı mı diye merak ediyor.

Türkiye'de salgın riski hala devam ediyor. Dolayısıyla sinema salonları halihazırda kapalı durumda.

SİNEMA

SİNEMALARIN AÇILIŞI 1 TEMMUZ'A ERTELENDİ

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre, sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmiş:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda sinema salonlarının faaliyetlerine dair kısıtlamanın bir müddet daha devam etmesine yönelik alınan talepler ile salgınla mücadele tedbirlerinde devamlılığının sağlanması hususu göz önünde bulundurularak sinema salonlarının faaliyetlerine 01 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir."

 

Editör: Haber Merkezi