Kadın erkek hemen her yaştan kişi zaman zaman “Sivilce nasıl geçer?” sorusuna cevap aramıştır. Özellikle yüzdeki sivilceler can sıkmaya ve “sivilceye ne iyi gelir?” araştırması yapmaya devam ediyor. turkgun.com olarak, sivilcelere hoşça kal demenizi sağlayacak yöntemleri bir araya getirdik…

SİVİLCENİN SEBEPLERİ

Sivilcenin oluşumunda en önemli etkenlerden biri, tıkanan cilt gözenekleridir. Ciltteki gözenekler, ölü cilt, kir veya farklı sebeplerden tıkanabiliyor. Bu tıkanmış gözenekler ise zamanla siyah nokta ya da inflamasyona neden oluyor.

Sivilce, aşırı çalışan yağ bezleri, hormonlardaki dengesizlikler veya dalgalanmalar, stres, kötü yeme alışkanlıkları ve yeteri kadar hijyenik olmamaktan ve çeşitli ilaçlardan kaynaklanabilir.

NASIL GEÇER?

Aknelerden evde kendi yöntemlerinizle kurtulabilmenin pek çok yolu olsa da sivilceye en iyi gelecek madde limondur. Limonun yapısındaki bileşenler kişiyi sıkıntıya sokan sivilceler için başarılı bir  avaşçıdır. Limon doğası gereği iyi bir antibakteriyeldir ve bu özelliği ile sivilceye neden olan bakterileri yok eder. İşte, limon kullanarak hazırlayabileceğiniz sivilce karşıtı kürler…

LİMON SUYU VE TARÇIN

2 Yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı toz tarçını ekleyerek sivilcelerinizin üzerine sürün. Cildinizde 15-20 dakika beklettiğiniz karışımı ılık su ile temizleyin ve kuru cildinize nemlendirici uygulayın. Bu karışımı haftada 2-3 defa uygulamayı unutmayın.

LİMON VE ZERDEÇAL

1 çorba kaşığı ile 1 limonun suyunu karıştırın. Sivilceli bölgenize uygulayarak 15 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın. Bu karışımı hafta a2 defa uygulayın.

LİMON VE KARBONAT

1 çorba kaşığı limon suyu ile 1 çorba kaşığı karbonatı karıştırıp cildinize uygulayın. Bu karışımı cildinizde 10 dakikadan fazla bekletmemeye dikkat edin. Süre dolunca soğuk su ile hafif masaj yaparak cildinizi durulayın. Sivilceleriniz için haftada 1-2 defa yapmanız yeterli olacaktır.

LİMON, BAL VE SÜT

Yarım fincan süt, 2 yemek kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırarak pamuk ile sivilcelerinizin üzerine uygulayın. 20 dakika beklettiğiniz karışımı ılık su ile durulayıp, kuruyan cildinize nemlendirici uygulayın. Bu karşıma 3 hafta süre ile devam edin.

 

Editör: Haber Merkezi