Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilgehan Gültekin ve kardeşi Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tuba Gültekin’in “ Türk Siyasetinde Toplumsal Vicdan Liderliği:Devlet Bahçeli Modeli” başlıklı kitapları, 1.5  sene içinde 3. baskıya ulaştı. 2021 yılında siyasal iletişim alanında en çok okunan ve atıf alan  çalışmalardan biri olan kitap, siyasal iletişim alanında çalışma yapan diğer akademisyenler için de başvuru kitabı oldu.

Devlet Bahçeli’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ne genel başkan seçilişinin 23. yıldönümü için özel olarak, 6 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan “Türk Siyasetinde Toplumsal Vicdan Liderliği: Devlet Bahçeli Modeli” başlıklı kitapta, Devlet Bahçeli’nin özellikle zor zamanlarda, halkın yanında duran ve halk ile birlikte yürüyen liderliği, bir insani duruş olarak, siyasal iletişim perspektifinde irdelendi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Edip Semih Yalçın’ın takdim yazısını yazdığı kitapta, Devlet Bahçeli’nin, toplumu kucaklayan ve sahiplenici liderliği, siyasal kariyerindeki dönüm noktası olan somut olaylar ile anlatıldı. Akademisyen kardeşler, Devlet Bahçeli liderliğinin, halk ile bütünleştiği noktaları, inandırıcı ve güvenilir liderlik modeli ile açıkladı. Kitapda ayrıca, Devlet Bahçeli’nin, Covid-19 ile mücadele sürecinde gösterdiği liderlik ve halkın yanında duruşu da ayrıntılı bir şekilde analiz edildi.Covid-19 ile mücadelede, Devlet Bahçeli’nin gösterdiği siyasal liderlik, toplumsal vicdan liderliği modeli olarak anlatıldı. Kitapta, Devlet Bahçeli’nin kriz yönetimi liderliği konusunda gösterdiği liderlik duruşu ve halkı sahiplenici liderliği, Türk siyasetine kazandırdığı özgün liderlik özellikleri ile de  vurgulandı.

Akademisyen kardeşlerin Devlet Bahçeli liderliğini  anlatan diğer beş kitapları da, 2021 yılı içinde 2. baskı yaparak, siyasal iletişim bilimcilerin en çok takip ettiği kitaplar listesinde yer aldı.

Editör: Haber Merkezi