Cumhur İttifakı ile zillet ittifakı arasındaki farklardan birisi de siyasetin günlük değil, planlı bir şekilde ileriye dönük olarak yapılmasıdır. Ankara vizyonu ile strateji üretilmesi ve zamanı gelince de uygulamaya konulmasıdır.

Türkiye’nin birlik ve beraberliği her şeyin üzerindedir. Bunun zedelenmesine hiçbir şekilde izin verilemez. Bunun için de demokrasinin yüksek bir standarda taşınmasının yanında, bireysel hak ve özgürlük alanlarıyla güvenlik dengesinin hassas bir şekilde kurulması gerekmektedir. Yapılanlar önemli ve değerlidir ama yeni tedbirlerin de alınacağı anlaşılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı reform paketleri ile çok daha iyi ve yüksek bir demokrasi standardı yakalamamız mümkün olacaktır.

TERÖR BİTMELİ

Diğer taraftan milli bekamızın üzerindeki sis perdesi kalkmış değildir. Ülkemiz olağanüstü risk ve tehditlerle karşı karşıyadır. Bunların hepsiyle baş edecek güçteyiz. Terör bitme noktasına getirilmiştir. Siyasi uzantılarının da bunun dışında tutulmaması gerekir. HDP için açılan kapatma davası, sadece terör partisine izin verilmeyeceğini göstermekle kalmayacaktır. Aynı zamanda terörle her alanda kararlılıkla mücadele edildiğinin ve bundan dönüş olmayacağının bütün dünyaya ilanı olacaktır. Diğer taraftan güney sınırlarımızda oluşturduğumuz güvenlik hattını daha da tahkim etmek boynumuzun borcudur. Suriye topraklarında ABD’nin iğrenç hesapları orta yerde durmaktadır. Yeni yönetimin de eskisinden farklı bir tavrı olmadığı açıktır.

Bir terör devletçiği kurulmasına hiçbir şartta müsaade edemeyiz. Ankara’nın savunmasının, sınır il ve ilçelerden değil, Afrin, Ayn El Arap, Cizire, Kandil, Kerkük’ten başladığı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Kimsenin bizim toprağımızda gözü olmasını da ne anlarız, ne dinleriz, ne de gereğini yapmaktan geri durabiliriz. Biz bölgemizde de, dünyada da huzur istiyoruz. Terörle mücadele aynı zamanda FETÖ’yle mücadeleyi de kapsamaktadır ve burada en küçük bir tavsamaya izin verilmemelidir.

YENİ SİSTEMİN ÖNEMİ

Yeni hükümet sistemi, Türkiye’nin bütün sorunlarını aşmasında büyük bir manivela olmuştur. Sistemin eksiklerinin giderilmesi için özellikle Cumhur İttifakı güçlü bir irade ortaya koymaktadır. Zillet güruhundan gelen eleştiri ve karalamaların ciddiye alınacak hiçbir tarafı yoktur.

Zaman içinde her şey çok daha güzel, çok daha verimli ve çok daha kalıcı olacaktır. Özellikle Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu, Siyasi Etik Kanunu, Anayasa Mahkemesinin yeni sisteme uydurulması gibi düzenlemeler acil ihtiyaçtır. Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşımaktadır. Dış odakların, karanlık mahfillerin, zillet güruhunun, siyasi düşüklerin yalan ve iftiralarla, karalama ve fitne çabaları ile bu ittifakı çatlatması mümkün değildir.

ANKARA JEOPOLİTİĞİ

Kovid salgını ile birlikte dünyanın bütün dengeleri değişmiş olsa da, eski düşmanlıklar artarak devam etmektedir. Bizim ölçümüz bellidir ve Ankara jeopolitiğidir. Ticaret savaşlarının daha da amansız bir hâl alacağı anlaşılmaktadır. Ekonomik operasyonların kur, faiz, sıcak para üzerinden tetiklendiği bugünkü karanlık dönemde, hiçbir şeyi ihmal etme lüksümüz yoktur. Her zaman dikkatli olmak, hiçbir şekilde tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Ege ve Akdeniz’deki haklarımızı korumaktaki kararlılığımız son derece isabetlidir ve sonuç vermiştir. Tehdit ve şer ittifaklarının bir işe yaramayacağını bütün dünya görmüş ve anlaşılmıştır. Zaman içinde Mavi Vatan’ımızın herkes tarafından kabul edilip saygı duyulacağından zerre kadar şüphemiz yoktur. Önümüzdeki dönemde, AB üyelik sürecinin, ABD’yle devam eden sancılı seyrin, yaralı NATO ittifakının milli hassasiyetler kapsamında yeniden değerlendirilmesi kaçınılmaz olabilecektir.

GELECEĞİN GÜCÜ TÜRKİYE’DİR

2023, Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümüdür. Türkiye, Cumhur İttifakı’yla birlikte bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de nazı geçen, sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkabilmek için büyük mesafe katetmiştir. Buna kesintisiz biçimde devam edilmeli, bütün engelleme çabalarına karşı direnilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, uzay araştırmalarına hız vermiştir ve Ay’a gitme planları yapmaktadır. Genetik ve teknolojik kalkınmayı bir an önce başarmak bir mecburiyettir. Hedefimiz berraktır. Her vatandaşını insanca yaşatan, dünyada hükmü geçen ilk üç devletten birisi olmak bir hayal değildir. Genlerimizde bu var. Dünyaya uzun yıllar nizam vermiş bir ceddin evlatlarıyız. Yaptık, yine yaparız. Gelecek Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye’dir.

Vatan birdir, millet birdir, devlet birdir, bayrak birdir, dil birdir; hepsi Türk milletinin eseri, hepsi milli namusa emanettir.

Başkentimiz Ankara’dır, bağımsızlığımızın manzum eseri İstiklal Marşı’mızdır. Bizim için herkes eşittir Türkiye’dir. Böyle bakar, böyle görür, böyle isteriz. Bunun mücadelesini verir, bunun yolunda yürürüz.