Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Aydın’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında çeşitli program ve iftarlara katıldı. Aydın Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki etkinliklerin ardından Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlarla iftarını açan Bayraktar, daha sonra MHP tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
"İhtiyacımız olan birlik olmak"
Dünyadaki tüm sorunları birlik içinde olunduğu sürece kolay bir şekilde atlatılacağını vurgulayan Bakan Bayraktar, "Efeler diyarı Aydın'da sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ramazan bizim için çok özel zaman. Birlik ve beraberliği hatırlatan bizler için çok önemli bir zaman. Bir arada olduğumuzda da çok daha anlamlı hale geliyor. Bunun için Aydın ziyaretimiz kapsamında özellikle sizlerle bir arada olmak istedik. Dünya çok zorlu bir dönüm noktasında özellikle bölgemiz. Hemen komşumuzda devam eden savaş, 7/24 dikkatle takip ettiğimiz süreç. Bu bize, bizim millet olarak kardeşliğe ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyor. Güçlü ittifakımız ile bu zor zamanları da devlet olarak üstesinden geleceğiz. Son 5-6 yılda pandemi ile başlayan süreç, dünyadaki ekonomik sıkıntılar, Ukrayna Savaşı, 6 Şubat depremleri derken buna rağmen biz ülke olarak dimdik ayaktayız. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. İhtiyacımız olan birlik olmak" dedi.
"Gabar’da Terörsüz Türkiye’nin küçük bir kesitini gösterdik"
Bayraktar, enerjide bağımsız olmanın önemine değinerek Gabar’daki petrol projelerine dikkat çekti:
“Bu dönemler bize enerjide bağımsız olmanın, kendi yeten ülke olmanın önemini gösteriyor. Ne kadar kendimiz üretirsek, ülkemiz o kadar güçlü olur. Özellikle Gabar’da bulduğumuz petrol, bizim Terörsüz Türkiye sürecimiz için kritik. Dağların altındaki o petrol, terör sebebiyle çıkarılamıyordu. Bölge terörden kurtulunca cumhuriyet tarihinin önemli bir adımını attık. Günlük 80 bin varil üretim yapıyoruz. O bölgenin çocukları istihdam ediliyor ve artık gençlerin gelecekle ilgili planları var. Adeta Gabar’da Terörsüz Türkiye’nin küçük bir kesitini gösterdik. Birlik içinde oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur.”
Bakan Bayraktar, bölgedeki üretimin sadece ekonomik katkı sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda gençlerin istihdamına ve geleceğe dair umutlarına da katkı sunduğunu vurguladı.