Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Romanya’da, ülkenin Yatırım ve Dış Ticaret Ajansı (ARICE) Başkan Vekili Doru-Claudian Frunzulica ile bir araya geldi.
Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bolat, Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin giderek güçlendiğini belirterek, “Ülkemizin Orta Avrupa ve Balkanlar’daki en önemli ticaret ortaklarından biri olan Romanya ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. E-ticaret, müteahhitlik, Türk yatırımları, finans, sağlık turizmi, savunma sanayi, ulaştırma ve lojistik alanlarında yeni iş birliği fırsatlarını ele aldık” ifadelerini kullandı.

Bolat, iki ülke arasında ticari diplomasiyi daha da güçlendirme konusunda mutabık kaldıklarını vurgulayarak, “KEK ve JETCO platformlarının ekonomik ilişkilerimizin kurumsal çerçevesini sağlamlaştırmadaki önemini vurguladık. Ayrıca, Türkiye–Romanya 3’üncü Dönem JETCO Toplantısı’nın 2026 yılının ilk yarısında ülkemizde yapılması konusunda da anlaşmaya vardık” dedi.

Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Yeşil Mutabakat çerçevesinde ortak adımlar atılması ve vize süreçlerinin kolaylaştırılması konularının da görüşüldüğünü belirten Bolat, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin bölgesel ticaretin ve üretimin merkezi olma hedefi doğrultusunda, Romanya ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize kısa sürede ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat, iki ülkenin stratejik ortaklığının, halkların refahı ve bölgesel istikrar açısından güçlü bir temel oluşturduğunu da sözlerine ekledi.