Türkgün | Siyaset | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adalette reformlar hız kesmeden devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adalette reformlar hız kesmeden devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda adalet alanındaki gelişmeleri paylaşarak, 10. ve 11. yargı paketlerinin yasalaştığını ve 2025 yılında binlerce hakim, savcı ve adliye personelinin atandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda adalet alanındaki gelişmeleri paylaşarak, 10. ve 11. yargı paketlerinin yasalaştığını ve 2025 yılında binlerce hakim, savcı ve adliye personelinin atandığını açıkladı.

MUHABİR: Eylül Şahin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda adalet alanındaki reform ve yatırımlara dair önemli bilgiler verdi. Erdoğan, “Adalette yargı reformu stratejimiz kapsamında 10. ve 11. yargı paketlerimiz yasalaşarak yürürlüğe girdi” dedi.

2025 yılında yargı teşkilatına yönelik önemli adımlar atıldığını kaydeden Erdoğan, “2025 yılında 997 hakim ve savcı yardımcısı atadık. Ayrıca mesleğe kabul edilen 2.432 hakim ve savcı adayı kura çekerek görevlerine başladı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adliye personeli atamalarına da değinerek, “2.589’u adliye hizmetlerinde, 3.655’i ceza infaz kurumlarında olmak üzere toplam 6.244 personelin atamasını gerçekleştirdik” bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta vites  yükseltiyoruz

“Yargı Altyapısına 11 Yeni Adli Hizmet Binası”

Yargı altyapısına yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Farklı illerimizde 11 adli hizmet binasını hizmete sunduk. 2025 yılında kurulan ilk derece mahkemesi ve istinaf dairesi sayısı 766’dır. Antalya, Diyarbakır ve Kayseri ile birlikte bölge idare mahkemelerimizin sayısını 12’ye çıkardık” dedi.

Erdoğan, açıklamalarında adalet alanındaki reformların ve atamaların Türkiye’nin yargı sistemini güçlendirme hedefi doğrultusunda sürdüğünü vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...