Türkgün | Siyaset | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze'deki insani kriz ve Ukrayna-Rusya savaşını ele aldı. Türkiye'nin barış çabalarına devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, Putin'in doğum gününü de kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze'deki insani kriz ve Ukrayna-Rusya savaşını ele aldı. Türkiye'nin barış çabalarına devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, Putin'in doğum gününü de kutladı.

MUHABİR: Eylül Şahin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Gazze’deki insani kriz ve Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeleri de değerlendirdi.

Erdoğan, görüşmede Gazze’de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz bir şekilde bölgeye ulaştırılması için Türkiye’nin yoğun diplomatik çaba gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, Ukrayna-Rusya savaşının adil ve kalıcı bir barışla sona ermesi için diplomasiye hız kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış çabalarının devam edeceğini belirterek Türkiye’nin bu süreçte aktif rol üstlenmeye kararlı olduğunu dile getirdi.

Görüşme sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum gününü de kutladı.

 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...