Diline MHP’yi dolayarak gündeme gelmeyi adet edinen İP Başkanı Müsavat Dervişoğlu, son açıklamasıyla yine şaşırtmadı.
Dervişoğlu, Halk TV’de Kürşad Oğuz’un programında yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelere yapılan yolsuzluk operasyonlarının “siyasi” gerekçelerle yapıldığını söyledi.
Yolsuzluk operasyonların şikayetçilerinin de, şikayet edilenin de, itirafçının da CHP’li olduğunu gözardı eden Dervişoğlu, kamu malını savunmak yerine CHP’li belediyeleri savunmaya başladı. Programda yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili hiç bir iddiayı konuşmayan, Ekrem İmamoğlu’nu ve diğer CHP’li belediyeleri savunmaya kalkan Müsavat Dervişoğlu, diğer yandan da “Ben öyle duydum” açıklamalarıyla yeni gündemler yaratma telaşına girdi.
NE BİLİYORSAN AÇIKLA, ORTALIĞI KARIŞTIRMA
İşte Müsavat Dervişoğlu'nun “Ben öyle duydum” açıklamaları:
Hükümet CHP’li belediyelere yöneltilmiş bu operasyonları siyasi gerekçelerle gerçekleştiriyor. Zaten içeride bulunan kişi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı. Aday olması muhtemel başka kişilere yönelik senaryoların yaşama geçirildiğine dair birtakım duyumlar elde ediyoruz. İsimlendirerek kimseyi zor durumda bırakmak istemiyorum ama halkta bu yönde hakim bir kanaat var.
Belediyelerle iş yapan müteahhitlerin gece yarısı savcılıklara davet edilerek tehdit edildiklerini duyuyorum.