Özgür Özel'in YENİ Partisi ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si arasında şimdiden yarış başladı. Türkiye'nin meseleleri üzerinde kafa yormayı bırakan iki genel başkan rüştünü ispatlama peşine düştü… Son zamanlarda yüzbinlerce üye kaybeden CHP'ye karşı vekil üstünlüğünü kuran Özgür Özel, üye sayısında da fark yaratmak için harekete geçti.
Teşkilatlanma çalışmalarına hız veren iki parti de üye sayısında birbirlerine üstünlük kurmak istiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 55 il başkanını görevden aldı. Yeni il başkanlarıyla kurultaya hazırlık yapacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun delege yapısında da değişikliğe gitmek için plan yapmaya başladığı söyleniyor. Bir an evvel teşkilatlarını kurarak örgütlenme çalışmalarına başlama talimatı veren Özgür Özel'in bir çok il başkanı şimdiden belli. CHP'den istifa eden il başkanlarının YENİ Parti'de de aynı görevi alacağı bildiriliyor. Özel'in il başkanlarına üye sayısı bakımından hedef verdiği ve kısa süre içinde 1 milyon üyenin üstüne çıkmalıyız dediği öğrenildi. Yıl sonuna kadar bu sayıya ulaşılmadığı takdirde il başkanlarının performansının değerlendirilecek.
YENİ Parti'nin seçimlere katılabilmek için oy verme gününden en az altı ay önce 41 ilde teşkilatlanmasını bitirmesi gerekiyor. Özgür Özel, baskın rejime karşı ilk olağan kurultayını en geç ekim ayı ortasına kadar yapmak istiyor.
FEZLEKE GELİRSE, CHP EL KALDIRACAK
Öte yandan her geçen gün Özgür Özel'e öfkesini arttıran Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessizliğinin arkasında büyük bir nefret oluştuğu da kulislerde konuşulan konulardan. Yeni Parti'yi kuran Özgür Özel'le ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir hamle geliyor. CHP kurmayları fezlekeleri işaret ederek, "Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanılamaz. Eğer bir iddia varsa yargının önüne çıkmaktan korkulmamalı." ifadelerini kullandı.
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre kamuoyuna yansıyan iddiaların sonuçsuz bırakılmasının hem siyaset hem de hukuk açısından doğru olmadığını ifade eden CHP kurmayları, hakkında iddia bulunan herkesin yargı önünde kendisini savunabilmesi gerektiğini belirtti. Dokunulmazlığın kişileri yargı sürecinden tamamen muaf tutan bir mekanizma olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan kurmaylar, sonbaharı işaret ederek “Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanılamaz. Eğer bir iddia varsa yargının önüne çıkmaktan korkulmamalı. Fezlekeler gündeme gelirse ellerimiz dokunulmazlıkların kaldırılması için kalkacak" dedi.