Türkgün | Siyaset | Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan yoğun diplomasi trafiği: PAB Zirvesi’nde liderlerle görüştü!

Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan yoğun diplomasi trafiği: PAB Zirvesi’nde liderlerle görüştü!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152. Genel Kurulu kapsamında stratejik temaslarda bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152. Genel Kurulu kapsamında stratejik temaslarda bulundu.

KAYNAK: AA

Zirve marjında ikili görüşmeler gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, bölgesel ve küresel meselelerde istişarelerde bulundu.

Pakistan ve Katar ile Kardeşlik Vurgusu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ilk olarak Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile bir araya gelerek dost ve kardeş iki ülke arasındaki parlamenter ilişkilerin geliştirilmesi konusunu ele aldı. Ardından Katar Şura Meclisi Başkanı Hassan bin Abdullah Al-Ghanim ile bir görüşme gerçekleştiren Kurtulmuş, bölgesel istikrar ve iş birliği mesajlarını yineledi.

Ermenistan Meclis Başkanı ile Bir Araya Geldi

Zirvenin dikkat çeken temaslarından biri de Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ile yapılan görüşme oldu.

Özbekistan’a Teşekkür: "Destekleriniz İçin Müteşekkiriz"

Kurtulmuş’un diplomasi trafiğindeki son durağı ise Özbekistan Senatosu Başkanı Tanzila Narbaeva oldu. Özbekistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 150. Genel Kurul’un başarısına değinen Kurtulmuş, İstanbul’daki 152. Genel Kurul Başkanlığı adaylığı sürecinde Türkiye’ye verilen destekten dolayı Narbaeva’ya şükranlarını sundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...