MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Tokat’ta düzenlenen “Terörsüz Türkiye için Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” programında yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin sadece siyasi bir hedef olmadığını, aynı zamanda bir vicdan ve tarih davası olduğunu vurguladı.
Tokat’tan tüm Türkiye’ye seslendiler
Program, MHP Tokat İl Başkanlığı ev sahipliğinde Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kılıç, toplantıların ilkini Erzurum, ikincisini İstanbul ve üçüncüsünü Tokat’ta yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Tokat’tan tüm Türkiye’ye, Türkistan’a ve Türk diyarlarına sesleniyoruz. Bu ses, milletin, vatanın ve bin yıllık kardeşliğimizin sesidir. Terörsüz Türkiye için milli birlik ve dayanışmanın gür sesidir."
Kılıç, her köye, sokağa ve ocağa birliğin, kardeşliğin ve huzurun ateşinin taşınacağını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarını kapsayan eşitlik ve kardeşlik anlayışını vurguladı:
"Alevisi ile Sünnisi ile Kürt’ü ile Türk’ü ile doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle hepimiz eşitiz, hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz. Bu vatanı bölmek isteyenlere karşı tek yumruk, tek yürek, tek bileğiz."
Terörle mücadele sadece güvenlik değil, toplumsal bir görev
Filiz Kılıç, MHP olarak terörü sadece bir güvenlik sorunu olarak görmediklerini, kapanması gereken toplumsal bir yara olarak da değerlendirdiklerini ifade etti. Kılıç, lider Devlet Bahçeli’nin bu konuda gösterdiği kararlılığı örnek göstererek, partilerinin “Terörsüz Türkiye” hedefinden geri adım atmayacağını belirtti.
"Terörsüz Türkiye demek, muazzam bir aklın, muharrik bir ahlakın, mutena bir sabrın, muhteşem ve müteyakkız bir mücadelenin iman ve iradeyle yoğurulması demektir. Liderimiz bu davayı her zaman taşın altına koymuş, bundan sonra da geri adım atmayacaktır." diye konuştu.