MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hem Alevi hem Sünni olarak Müslüman Türk milleti olduklarını vurguladı. Alevi İslam inancına mensup kardeşlerin sorunlarının kendileri için de önemli olduğunu ifade eden MHP Lideri Bahçeli, cami ne kadar sahipleniliyorsa, Cemevi’nin de aynı şekilde sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

mhp lideri devlet Bahçeli’den Cemevi Tescili ve Horasan Erenleri Külliyesi Mesajı
Cemevinin ibadethane olarak tescil edilmesi için irade ve cesaret gösterilmesi gerektiğini kaydeden MHP Lideri Devlet Bahçeli, Horasan Erenleri Dergahı Cemevi Külliyesi’nin ilk etap açılışının Hacı Bektaş Veli’nin 754’üncü yıl dönümüne denk geldiğini hatırlattı. Cemevinin milli birlik ve beraberliğin nişanesi olacağını belirten Lider Bahçeli, külliyenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti ve Cumhurbaşkanı ile Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin’e şükranlarını sundu.
Konuşmasında ayrıca Alevi-Bektaşi kültürüne ve Ehli Beyt sevgisine de değinen MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu değerlerin korunması gerektiğini vurguladı.