MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusu yapılmasını eleştirdi ve parlamenter sisteme dönüş söylemlerinin azaldığını belirtti.
"İBB’DE CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILIYOR"
MHP’li Feti Yıldız, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Ağzınızı açınca ezberlenmiş iri iri kelam edenler, bari bir işi usul ve hukuka uygun yapmayı öğrenin be kardeşim!
İBB’de Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusu yapılıyor…
Güler misin, ağlar mısın?"
"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’NDEN GERİ DÖNÜŞ YOK"
Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin demokratik açıdan parlamenter sisteme üstün olduğunu belirterek şu sözleri kaydetti:
"Yasama organının seçimiyle birlikte Yürütme organının da doğrudan halk tarafından seçiliyor olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin demokratik değer açısından Parlamenter sisteme olan üstünlüğünü, bundan geri dönüşün olamayacağını, çekilen zılgıtlara bakılırsa bizim arslan sosyal demokratlar da anladı."
"PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ VAADİ ARTIK DUYULMUYOR"
Muhalefetin artık parlamenter sisteme dönüş söyleminden uzaklaştığını ifade eden Yıldız, şu açıklamayı yaptı:
"6’lı masa günlerinde yerle gök arasında bulunan her şeyi vaat eden muhalefetin, veya her gece bazı televizyonlara sebilhane bardağı gibi dizilen zevatın ağzından parlamenter sisteme döneceğiz cümlesini duyan var mı?"
Ağzınızı açınca ezberlenmiş iri İri kelam edenler,
Bari bir işi usul ve hukuka uygun yapmayı öğrenin be kardeşim.!.
İBB’de CB adaylık başvurusu yapılıyor…….
Güler misin,ağlar mısın.?.
Yasama organının seçimiyle birlikte Yürütme organının da doğrudan halk tarafından seçiliyor…— Feti Yıldız (@YildizFeti) February 22, 2025