23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP’li Yönter: Emre Kongar’ın yazısı bir zavallının hezeyannamesi

MHP’li Yönter: Emre Kongar’ın yazısı bir zavallının hezeyannamesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Emre Kongar'ın köşe yazısına eleştirilerde bulundu. MHP'li Yönter, Kongar'ın yazısını "hezeyannâme" olarak nitelendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Yönter: Emre Kongar’ın yazısı bir zavallının hezeyannamesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Prof. Dr. Emre Kongar'a sosyal medya hesabı X üzerinden sert tepki gösterdi. Yönter, Prof. Dr. Kongar'ın köşe yazısını ağır bir dille eleştirerek, "hezeyannâme" olarak nitelendirdi.

"Bilim İnsanı Kimliğine Saygı Duymuştum"

Paylaşımında, kendisi üniversite eğitimi alırken Prof. Dr. Emre Kongar’ın İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim verdiğini belirten Yönter, "Prof. Dr. Emre Kongar, İÜSBF’de hocalarımız arasındaydı! Fikirlerimiz farklı olsa da bilim insanı kimliğine saygı duyardım! Analiz ve tahlilleri çarpıcıydı!" ifadelerini kullandı.

"Yanıldığımı Uzun Zaman Önce Anladım"

Açıklamasının devamında MHP’li Yönter, "Yanıldığımı uzun zaman önce anladım, bugünkü köşe yazısıyla da tescil ettim" diyerek Kongar'ın son köşe yazısının bu düşüncesini pekiştirdiğini belirtti.

"Hezeyannâme"

Yönter, Prof. Dr. Kongar'ın köşe yazısını eleştirerek, "Nitekim bahse konu köşe yazısı saygın bir akademisyenin değil, aklı ve mantığı işgal edilmiş bir zavallının hezeyannamesidir. Hazin olduğu kadar hüsran verici" dedi.

"Özgür'ü Referans Alma, Kalırsın Dondurucu Ayaza"

Yönter, paylaşımının sonunda Prof. Dr. Emre Kongar'a yönelik, "Emre Hoca, Özgür’ü referans alma, kalırsın dondurucu ayaza" ifadelerini kullandı.

MHP'li Yönter'in paylaşımı şu şekilde: 

"Prof.Dr.Emre Kongar, İÜSBF’de hocalarımız arasındaydı! Fikirlerimiz farklı olsa da bilim insanı kimliğine saygı duyardım! Analiz ve tahlilleri çarpıcıydı! Yanıldığımı uzun zaman önce anladım, bugünkü köşe yazasıyla da tescil ettim…Nitekim bahse konu köşe yazısı saygın bir akademisyenin değil aklı ve mantığı işgal edilmiş bir zavallının hezeyannamesidir…Hazin olduğu kadar hüsran verici…Emre Hoca, Özgür’ü referans alma, kalırsın dondurucu ayaza…"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının Türk milletine hizmetlerini anlattı"

"Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının Türk milletine hizmetlerini anlattı"