23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP’li Yurdakul: Özgür Özel’in omurga problemi çok büyük

MHP’li Yurdakul: Özgür Özel’in omurga problemi çok büyük

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, Özgür Özel’in terörle ilişkilendirilen kişilere destek verdiğini belirterek, tutarsız duruşunu sert bir dille eleştirdi. CHP Genel Başkanı’nın omurga probleminin çok büyük olduğunu belirten MHP’li Yurdakul, "Göstermelik toplantılarla imajınızı düzeltemezsiniz" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Yurdakul: Özgür Özel’in omurga problemi çok büyük
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i sert bir dille eleştirdi. Yurdakul, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Özgür Özel'in tutarlı bir duruş sergileyemediğini Özel’in geçmişte yaptıklarıyla örnek vererek eleştirdi. 

“OMURGA VE ÖZGÜR ÖZEL”

Yurdakul, "Omurga ve Özgür Özel" diyerek başladığı açıklamasında, Özel’in geçmişte PKK’ya yardım ve yataklık suçundan görevden alınan ve 19 yıl hapis cezasıyla yargılanan belediye başkanlarına sahip çıktığını ve kayyum atamalarını eleştirdiğini hatırlattı.

TERÖR SUÇLULARINA ARKA ÇIKAN ÖZEL…

Yurdakul, Özgür Özel'in, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi terör suçlularına arka çıktığını belirterek, "Eylem ve sözleriyle ülkemizin birlik-beraberliğini bozmaya çalışan ve vatanımızın parçalanması için her türlü çabayı göstererek vatandaşlarımızın Şehit ve Gazi olmasına neden olan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi birçok terör suçlularına arka çıkan Özgür Özel bugün de Şehit Aileleri ve Gaziler için aklı sıra bir çalıştaya imza atmış." ifadelerini kullandı.

"GÖSTERMELİK TOPLANTILARLA İMAJ DÜZELTEMEZSİNİZ"

“Özgür Özel’in omurga problemi çok büyük” ifadeleriyle açıklamasını sürdüren Yurdakul, Özgür Özel’in tutarsız davranışlarını eleştirerek, "Örneğin; Özgür Özel gibi birisi değilseniz, Türk Silahlı Kuvvetlerine 'TSK kimyasal silah kullandı' iftirası atarak PKK terör örgütünün değirmenine su taşıyan kişilerle mutlu bir fotoğraf karesi verdikten sonra dönüp Şehit Ailelerine 'Sizi önemsiyoruz' mesajı veremezsiniz. Ya da Özgür Özel gibi eğilme imkanınız yoksa; verdiği demeçlerle ülkemizin altını oymaya çalışan ve bunu sözde sanatsal bir portre arkasına saklayarak Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sorgulayan bir opera şarkıcısının önünde iki büklüm kıvrılmanız da mümkün değildir. Velhasıl böyle göstermelik bir toplantıyla Şehit Aileleri ve Gaziler üzerinden imajınızı düzeltmek mümkün olmayacaktır" dedi.

Türk milletine yaraşır bir siyasetçi olmak için samimiyet dersinden geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yurdakul, açıklamasının devamında, “Ancak her fırsatta Cumhuriyeti kurduğunu ifade edenlerin ve Atatürk’ün mirasına el uzatanların uzun zamandır bu dersten kaldıklarını görüyoruz" ifadeleriyle kullandı. 

“MHP İÇ VE DIŞ TEHDİTLERİN KARŞISINDA BİR SET OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Yurdakul, MHP’nin ülkemize yönelik tehditlere karşı bir set olmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Şehit ailelerinin ve gazilerimizin haklarını hiçbir siyaset simsarına istismar ettirmeyeceğiz. Ülkemize yönelik örtülü faaliyetlerin ve açık tehditlerin farkında olarak her bir vatandaşımızın huzuru, güvenliği ve refahı için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ’NİN 15 TEMMUZ KONUŞMASINA VURGU

Açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz 2017 tarihindeki TBMM Genel Kurulu konuşmasına atıfta bulunan Yurdakul, “Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgası milli kimliktir. Egemenlik ve irade ebediyen Türk milletine aittir. Bunu kabullenmekte zorluk çıkaranlara 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözüyle cevap verecek, göğüs gereceğiz. Bu omurga kırılır, milli kimlik kaybolursa; şunu unutmayınız ki, bu sınırlar içinde, bu beşeri varlık çerçevesinde, devletimizin bugünkü haliyle yaşamak imkânsızlaşacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu Yaz “TRT Spor Yazı” Olacak

Bu Yaz “TRT Spor Yazı” Olacak