Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Mozambik–Türkiye Savunma Sanayii İş Birliği Forumu kapsamında Mozambik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Daniel Chapo ile bir araya geldi.
Sosyal medya hesabından Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Chapo’nun kendilerini makamında kabul ettiğini belirterek şunları ifade etti:
“Mozambik–Türkiye Savunma Sanayii İş Birliği Forumu kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, Mozambik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Daniel Chapo bizleri makamında kabul etti. T.C. Maputo Büyükelçimiz Sayın Ferhat Alkan’ın da iştirak ettiği kabulde, iki dost ülke arasındaki savunma sanayii iş birliğinin geleceğine dair güçlü, yapıcı ve ümit veren bir iradeyi memnuniyetle müşahede ettik.”

Türkiye ile Mozambik arasında kurulan stratejik temasların, karşılıklı güven ve ortak menfaatler temelinde daha da derinleşeceğine inandığını vurgulayan Görgün, Cumhurbaşkanı Chapo’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptıkları temasların iki ülke adına hayırlı sonuçlar doğurmasını diledi.