Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimler öncesi siyasi cinayetlerden endişe ediyorum” sözü Türkiye gündeminde yer buldu. Nasıl yer bulmasın ki, bir siyasi parti genel başkanı “siyasi cinayetten” bahsediyor. Bazıları görmek istemediğinden, bazıları yakıştıramadığından, bazıları da gizlemek istediğinden olayın şu boyutunu tartışmak istemiyor.

Çok basit ama dehşet bir soruyu yine soralım o halde… Türkiye’de her türlü insan öldürme potansiyeli olan terör örgütleriyle içli-dışlı olan, onlarla muhabbeti olan, onların her türlü hakkını savunan CHP dışında çok yönlü başka bir parti var mıdır? Türkiye içinde hücre halinde olan ve bölgede ABD hesabına çalışan terör örgütleriyle bu dediğim yönde CHP’nin ilişkileri yok mudur?

CHP’nin hepsiyle şaşılacak şekilde güçlü ilişkileri vardır ve hiçbirine toz kondurmamaktadır.

“Seçimler öncesi siyasi cinayetlerden endişe ediyorum” sözü işte bu yüzden çok önemlidir ve üzerinde durulmalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinden bir mesaj, bir atmosfer yaratma kokusu alıyorum.

Kaset cinayetiyle CHP’nin başına gelmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu o günden beri yavaş yavaş partisi CHP’yi bir operasyon partisine ve terör örgütlerinin sırtını dayadığı bir merkeze dönüştürmüştür. Can çekişen terör örgütü PKK, FETÖ ve diğerleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu cankurtaran olarak görmektedir.

Kemal Kılıçdaroğlu askerimizi, polisimizi şehit eden YPG’ye niçin sahip çıkıyor, Kandil’deki teröristbaşları niçin Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sine oy verme çağrısında bulunuyor. Cinayet şebekeleriyle bu derece bağı olan birisi “Seçimler öncesi siyasi cinayetlerden endişe ediyorum” diyorsa ne yapmalıyız?

Mesela Kemal Kılıçdaroğlu hemen ifadeye çağrılmalı ve sorgulanmalıdır. Hangi siyasilere karşı cinayet işleneceğine dair duyum aldığı her boyutuyla irdelenmelidir. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin koltuğunda gözü olan rakiplerine gözdağı mı veriyor? Yoksa Cumhurbaşkanlığı adaylığı netleştiği için Cumhur İttifakı’na rakip olarak mı gözdağı veriyor? Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir atmosfer yaratır da onun siyasi beslemeleri geri kalır mı?

HDP’nin diğer ortağı İP’in Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da “Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var” açıklamasını yapmış… Yoksa o da mı partisine iç mesaj veriyor?

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişiminden 1 ay önce de aynı cümleyi kurmuştu. Onun çeşitli aralıklarla ortaya attığı lakırdıları var da Koray Aydın bu duyumu kimden aldı acaba?

2 K’nın (Koray-Kemal) mesajları parti içine mi Cumhur İttifakı’na mı? Asıl önemli olan hangi atmosferi hazırladıklarıdır…Türk devleti çok dikkatli olsun.

Editör: Haber Merkezi