Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sizi kim ele geçirdi?

Sizi kim ele geçirdi?

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) milli irade üzerinde vesayet oluşturmasını savunan Özgür Özel ve Muharrem İnce, milli iradenin yüzde 52 oyunu alan iktidara hakaret etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sizi kim ele geçirdi?

Yerel seçilerde işbirliği yapmak isteyen muhalefetin görüşme trafiği hızlandı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’de bu kapsamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. İkilinin basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda yerel seçimlerde işbirliğinin yanı sıra CHP’deki Genel Başkanlık değişimi de yer aldı. İnce‘nin CHP’ye tekrar dönüşünün gündeme geldiği iddiaları ise Memleket Partisinde şok etkisi yarattı. Sosyal medyada “Kılıçdaroğlu’ndan alamadığı koltuğu Özel’den mi almayı planlıyor” yorumları yapıldı. İkili, yaptığı özel görüşmenin ardından basına ortak açıklamada bulundu.

YARGITAY’IN KARARINA “DARBE” DEDİ

Özgür Özel, İnce'nin kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu söyleyerek, "Görüşmede memleket meselelerini, halkın meselelerini konuştuk ve önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde olma noktasında fikir birliğine vardık” dedi. Memleket meselelerinden kastedilendin ise Muharrem İnce’nin CHP’ye tekrar katılımı olduğu belirtildi.

Yargıtay’ın TİP’li Can Atalay hakkındaki kararını tanımayarak TBMM’nin de üzerinde vesayetçi gibi davranan Anayasa Mahkemesinin avukatlığına soyunan Özgür Özel, son günlerde sık sık kullandığı “darbe” ifadesine bir kez daha sığındı. Özel, “Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKET ELE GEÇİRİLDİ”

Toplantı sonrası söz alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise TİP’li Can Atalay kararına değinerek, “Memleket ele geçirildi” ifadelerini kullandı. Bu sözler ise partisine yönelik bir gönderme olarak algılandı. 28 Mayıs seçimleri öncesi CHP’lilerin de içinde yer aldığı bir kumpas ile sessizliğe gömülen ve köşesine çekilen İnce’nin partisinin kimler tarafından ele geçirildiği sorgulanmaya başladı. Muharrem İnce ise çaresizlik içinde yaptığı açıklamada, “Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi, tıbbiyesi ele geçirilmiş durumda” dedi.

ATATÜRK’ÜN TARAFINDAN HAİN SAİT’İN TARAFINA GEÇTİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’ye ziyareti ve işbirliği yönündeki açılamaları yakın zamanda Özgür Özel’e yaptığı eleştiriyi tekrar gündeme getirdi. Özel’in Hain Şeyh Sait’i savunan acıkmalarına, “Şeyh vatan hainidir. Bu konuda çok netim. Ben, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarafındayım!” cümleleriyle cevap vermişti. İnce’nin CHP’ye ziyareti ile çok kısa bir süre sonra yaptığı U dönüşü eleştiri konusu oldu. Geçmişte HDP ile yapılan ittifaka tepki gösteren İnce, Özel’in DEM Parti’ye yaptığı ziyaret ve işbirliği teklifinden sonra kendisi de aynı işbirliğine yeşil ışık yaktı ve “CHP muhalefetin amiral gemisidir” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ OLMASAYDI BÖYLE KONUŞABİLİRLER MİYDİ?

CHP’li Özgür Özel, Memleket’li Muharrem İnce ve terörist Selahattin Demirtaş yargı kararları üzerinden hükümeti hedef aldı. Yüzde 52 ile seçilen iktidarı yargı kararları üzerinden suçlayan bu üçlü hukuk eleştirisinde bulundu. Her fırsatta iktidarı “darbeci” olmakla, yargıyı iktidarın sopası haline gelmekle suçlayan bu isimler hukuktan bahsetmeye başladı. Alenen milli iradeyi ve yargıyı hedef alan bu isimler için yargı neden harekete geçmedi? Her yönüyle çelişki barındıran bu isimler yüzde 52’nin onay vererek seçtiği Cumhurbaşkanı ve TBMM’deki Cumhur ittifakının sayıca üstünlüğünden “ne yazık ki” diyerek bahsedebiliyorlar. Muhalefete göre milli irade Cumhur ittifakını tercih ederse bu bir irade sayılmıyor ancak muhalefete destek verirse “irade” olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023'te savunma ve havacılıkta 10 milyar doları aşan sözleşme imzalandı

2023'te savunma ve havacılıkta 10 milyar doları aşan sözleşme imzalandı