MERHUM Necip Fazıl Kısakürek’in ifade ettiği gibi “İki insan çeşidi vardır: Zaman geçtikçe hatalarıyla yüzleşen, zaman geçtikçe yüzsüzleşen. “

Oda Tv’nin imtiyaz sahibi, Sözcü’nün yazarı Soner Yalçın herhalde ‘zaman geçtikçe yüzsüzleşen’ çeşidinden oluyor. Yazıları ve yaptığı propaganda bunu gösteriyor. Ya kendini çok kurnaz sanıyor ya da hizmet ettiği yerler tarafından yetiştirilme tarzı bu…

Geçmişte de yazılarındaki ikiyüzlülüğe, sinsiliğe dikkat çeken yazılar yazmıştım. Hiçbir değişiklik yok. O bildiğini okumaya, biz de onda gördüğümüz ikiyüzlülüğü eleştirmeye devam ediyoruz.

Geçtiğimiz hafta “Ülkücüler buna kafa yormalı” başlıklı bir yazı yazdı. Ülkücüleri tanımayıp, Soner Yalçın’ın yazdığı bu yazıyı okuyanların hafızasında kalacak tek düşünce “Ülkücüler katil, ülkücüler aydın ve iyi insanları öldürdü” olacaktır. Yazının tüm kurgusu zaten bunun üzerine inşa edilmiştir.

Ülkücülerden de, devrimcilerden de 1980 öncesi hayatını kaybeden sembol isimleri, hakkaniyet sınırları içinde değerlendiren bir yazı yazmış olsaydı, biz de “Solcu Soner Yalçın’ın objektif bir yazısı” olarak değerlendirir ve yorumlardık. Ama o yine solcu olmanın takıntı ve saplantılarıyla bir yazı kaleme almıştır.

Yazısı içinde “Cumhuriyet projesinin ürünü Ümit Kaftancıoğlu neden katledildi? Kendilerine “Türk milliyetçisi” diyenler, bu cinayeti neden işledi? Bu soruları sürekli halı altına süpürüyoruz…” diyor.

Yazısı içinde “Umarım… Kendilerini “Türk milliyetçisi”- “Ülkücü” olarak tanımlayanlar, “düşman” sandıklarının kimlikleri hakkında bilgi sahibi olur! Yoksa… “Milliyetçi” sandıkları partilerinin 50 yıldır yürüttüğü “Alevi Türkmenleri düşmanlaştırma” projesinin parçası olmayı sürdürürler!” diyor.

Şu şartlanmışlığa, şu iftiraya bakar mısınız? Soner Yalçın aklınca Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini olan Canan Kaftancıoğlu’nun bozuk imajını düzeltmek için böyle bir yazı kaleme aldı. Zaten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yazıdan dolayı Soner Yalçın’ı arayıp teşekkür etmiş… Ümit Kaftancıoğlu’nu öldürenlerin ülkücü olduğu ne malum Soner Yalçın?

NEYE DAYANIYORSUN?

Ümit Kaftancıoğlu’nun “7 dakika önce bu tabakta 1/4 domuz vardı” şeklindeki meşhur paylaşımıyla domuz eti yemekle övünen oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu bu cinayetle ilgili “Cinayetin failleri bulunmadı. Darbenin ardından MHP İstanbul davasında babamın cinayetinin faili olarak dört kişi yargılandı. Yargılananlardan ikisi hiç bulunamadı, biri suçsuz bulundu, Ahmet Mustafa Kıvılcım müebbet hapse mahkûm edildi. Ama askeri mahkeme, Kıvılcım’ın babamın doğrudan katili olmadığını ‘feri faili’ olduğu gerekçesiyle cezayı sekiz yıla indirdi. Kıvılcım da iyi hal gibi sebeplerle dört yıl hapis yattıktan sonra tahliye edildi.” derken, sen nasıl ve hangi hukuki gerekçeye göre “Ümit Kaftancıoğlu’nu ülkücüler öldürdü” diyebiliyorsun?

Cinayetin failleri bulunamadıysa, bu cinayet üzerinden ülkücülere katil demeye utanmıyor musun Soner Yalçın? Belki de ‘sabah bir devrimciyi vuran silahla öğleden sonra bir ülkücüyü şehit eden silahlardan biriydi’ Ümit Kaftancıoğlu’nu öldüren o silah…

Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu bile “Cinayetin failleri bulunmadı.” dediği halde, hangi delil ve gerekçelerden yola çıkıp ülkücülere katil diyebiliyorsun? 5000’e yakın ülküdaşımızı kim şehit etti, kim öldürdü Soner Yalçın? Bunun da cevabı var mı sende? Onları uzaylılar mı şehit etti? Güneş çarpmasından mı şehit oldular? Sıtmadan, veremden, zatürreden mi şehit oldular?

Araba çarpmasından mı şehit oldular? Yıldırım düşmesinden mi şehit oldular? Koşarken düşüp mü şehit oldular? Ülkücü Hareket’in şehit aydınları, gazetecileri, siyasetçileri, sanatçıları insan değil mi? Niçin onlardan hiç bahsetmezsin? Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, insan değil miydi Soner Yalçın?

Komünist militanlar tarafından şehit edilen Mürüvvet Kekilli isimli ses sanatçısı, insan değil miydi Soner Yalçın? Komünist militanlar tarafından şehit edilen Hür Söz gazetesi sahibi ülkücü yazar Erdoğan Hançerlioğlu, insan değil miydi Soner Yalçın? Komünist militanlar tarafından şehit edilen gazeteci İlhan Darendelioğlu, insan değil miydi Soner Yalçın?

Komünist militanlar tarafından şehit edilen ülkücü yazar Kemal Fedai Coşkuner, insan değil miydi Soner Yalçın? Komünist militanlar tarafından şehit edilen ülkücü gazeteci, yazar, şair İsmail Gerçeksöz, insan değil miydi Soner Yalçın? Komünist militanlar tarafından şehit edilen ülkücü gazete muhabiri-yazar Halil Tireli, insan değil miydi Soner Yalçın? Komünist militanlar tarafından şehit edilen MHP Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, insan değil miydi Soner Yalçın?

İçinde MHP il başkanlarının, MHP ilçe başkanlarının, Ülkü Ocakları Başkanlarının, öğrencilerin, işçilerin, öğretmenlerin, esnafların, gazetecilerin, yazarların, sanatçıların yer aldığı; komünistlerin kurşunlarıyla hayatını kaybetmiş beş bine yakın ülkücü şehidi “Solcular, devrimciler buna kafa yormalı” başlığı altında hiç değerlendirmeyi düşündün mü?

“Ülkücüler katil, ülkücüler aydın ve iyi insanları öldürdü” yazısını yazabiliyorsun da, 1980 öncesi komünist militanlar tarafından şehit edilen ülkücülerin sayısı, öldürülen komünist sayısını ikiye katlamışken sendeki nasıl bir vicdan, ahlak ve objektif anlayıştır? Tamam, saplantılı, takıntılı bir solcusun, bir devrimcisin ama böyle bir deliliğe katlanılmaz!

DOĞRU ADRESE OYNUYORSUN

Soner Yalçın, senin yaptığın, 1980 öncesi öldürülen yazar Ümit Kaftancıoğlu üzerinden Canan Kaftancıoğlu’na sinyal çekmeden başka bir şey değildir. Nasıl olsa eşi Ali Naki Kaftancıoğlu “Soyadını taşısa da taşımasa da babamın yolunda yürüyen herkes, en başta da Canan ondan bir parçadır. “ dediğine göre doğru adrese oynuyorsun…

Ama bu insancıl, sevgi kelebeği, hayatını iyi insanları korumaya, onların hakkını savunmaya adamış rolün sahte ve yapmacıktır. Ümit Kaftancıoğlu üzerinden ülkücülere keyifle “katiller” diyorsun da, on binlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen, PKK’nın öldürülen kurucularına övgüler dizen, öldürülen teröristlerin ardından ağıtlar yakan Canan Kaftancıoğlu’na bir gün olsun eleştiri yazısı yazabildin mi?

Elbette yazamadın. AKP’li, MHP’li biri olduğunda “Arşiv unutmaz” diye arşiv çöpçülüğü yapan Soner Yalçın, eli kanlı terör örgütü PKK ile CHP’nin ilişkilerini, Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nun terörist Demirtaş ve terör örgütünün siyasi yardım ve yaltakçısı HDP aşkına dair bir cümle eleştirisi olmamıştır.

Ülkücülere “katiller” deme pespayeliğini gösterirken, hendek ve çukur olaylarında şehit edilen 793 asker ve polisimizin kanları elinde olan, Kobani olaylarında PKK’lıları sokaklara davet ederek 53 kişinin ölümüne sebebiyet veren PKK’lı Demirtaş’ın eğlence ve kadeh arkadaşı Canan Kaftancıoğlu söz konusu olunca kaleminin mürekkebi biten Soner Yalçın, bu takıntı ve saplantılarıyla medya utancı olmaktan öteye gidememektedir.

“Suikast planını Apo’ya ben haber verdim” diyen, “Mustafa Kemal büyük bir pilottu. Yani, halkını bir yerlere getirdi. Bundan dolayı beni idam etmezler ama Abdullah Öcalan da çok önemli. Kürtlerin tarihinde bir pilot oldu. Bundan dolayı beni idam ederler. Çünkü daha zor yerlerde, Kürt hareketini bugünkü noktaya getirdi. Kolay şeyler değil. İkisinin de hakkını kabul etmek lazım.” diyerek, teröristbaşı Öcalan ile Mustafa Kemal Atatürk’ü eşitleyen, “Selam olsun Kürdistan dağlarına, selam olsun kardeşime. Dünyanın en büyük başı Kürt başı çünkü başkaldırıyor” diyen, terör örgütü PKK’nın kapatılan televizyonu MED Tv’de programa katılıp, canlı yayına telefonla bağlanan teröristbaşı Öcalan’a “Kürt mücadelesinin yeni alanları nereler olur, Türkiye dağları mı olur, PKK’nın emekçi Türk halkına zarar vermemek için gösterdiği titizlikten çok memnunum. Türkiye dağları mı olur, şehirde başka türlü emekçi halka zarar vermeyecek ama büyük sonuçlar doğuracak eylemler mi olur?..” sorusunu soran ve teröristbaşı Öcalan’dan “Sağ politik taban var. Bunlar aleyhimizde “Anadolu Apo’ya mezar olacak” diye bağırıyorlar. Şimdi bunlar içinde bomba patlatmak hakkımızdır. Bize mezar diyene biz de mezar yapabiliriz. Acaba şimdi böyle bir politikaya yönelebilir miyiz? Düşünüyoruz üzerinde” cevabını alan Yalçın Küçük kim biliyor musunuz?

KARANLIK İLİŞKİLER

Bu Soner Yalçın’ın “Gönlümdeki cumhurbaşkanı ise, Yalçın Küçük!” dediği kişidir. İşte Soner Yalçın’ın ölçüsü de, düşüncesi de, kapasitesi de, vicdanı da Yalçın Küçük ile sınırlıdır. Ülkücülerin 1980 öncesi meşru müdafaasını “katillikle” suçlayan Soner Yalçın’ın öteden beri on binlerce kişinin katili terör örgütü PKK ve teröristbaşı Öcalan ile yakın temasları olan Yalçın Küçük’le ve Doğu Perinçek ile geçmişteki ilişkileri de ortadadır.

Şimdi de PKK ve HDP’ye yakınlığıyla bilinen Canan Kaftancıoğlu ile olan propaganda birlikteliği böyle benzer bir ilişkidir. Doğu Perinçek bile şimdi PKK ve HDP’yi yerden yere vururken, Soner Yalçın’ın Sözcü gazetesinden ve Oda Tv’den destek verdiği CHP ve Canan Kaftancıoğlu, PKK ve HDP’ye toz kondurmamaktadır.

Soner Yalçın katil arıyorsa CHP’nin çok yakınlık gösterdiği terör örgütü PKK’ya, FETÖ’ye, DHKP-C’ye, TİKKO’ya, MLKP’ye bakmalıdır. CHP, Türkiye’nin sınırlarını aşarak terör örgütü YPG ve PYD’ye bile sahip çıkmaktadır. Soner Yalçın aradığı katilleri orada bulabilir. 5000 ülkücünün katilleri de bunların içindedir. Soner Yalçın yazımı bitirmeden “Milliyetçi” sandıkları partilerinin 50 yıldır yürüttüğü “Alevi Türkmenleri düşmanlaştırma” projesinin parçası olmayı sürdürürler!” iftirana da cevap vermek istiyorum.

MHP hangi gün Alevi düşmanlığı yapmıştır. MHP içinde Alevi sanatçılar, rektörler, yazarlar, siyasetçiler yer almadı mı? MHP’den birçok Alevi inancında olan vatandaşımız milletvekili, belediye başkan ve meclis üyesi adayı olmadı mı?

Hacıbektaş Veli Dergahı Vakfı Genel Başkanı ve Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Timur Can Ulusoy, MHP’den milletvekili adayı olmadı mı? İsimlendirirsek birçok Alevi, MHP bünyesinde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir. Bir tane MHP’linin Alevileri incitecek sözü olmamıştır.

BU MADDELERİ İYİ OKU!

25 Kasım 2014 tarihinde MHP’nin grup toplantısında Alevi inancında olan vatandaşlarımıza yönelik kucaklaşma temelinde, şu çözüm önerilerini maddeler halinde sunan MHP lideri Devlet Bahçeli değil mi?:

1- Aleviliğin öncelikle nitelikli eğitim ve nitelikli kadro ihtiyacını karşılayacak “Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi” devlet desteğinde kurulmalıdır.
2- Bu merkez, genel bütçeden ayrılacak ödenekle desteklenmeli ve idari bakımdan özerk olmalıdır.
3- Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için ilahiyat fakültelerinde “Tasavvuf İlimleri Bölümü” kurulmalıdır.
4- Milli Eğitim Bakanlığınca din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin müfredatına, doğrudan Alevi toplumunun katılımıyla şekillenmiş doğru, objektif ve bilimsel bilgiler dahil edilmelidir.
5- Bu kapsamda olmak üzere Alevi İslam inancı önderlerinden, konusunda uzman ilahiyatçılardan ve akademisyenlerden oluşan “Özel İhtisas Komisyonu” kurulmalıdır.
6- Kültür Bakanlığı ve ilgili kuruluşların iş birliği ile Alevi İslam inancının ve tarihi-kültürel şahsiyetlerinin envanteri ve külliyatı çıkarılmalı varsa yabancı dilde olanlar Türkçeye çevrilmelidir.
7- Diyanet İşleri Başkanlığı, ortaya çıkacak külliyatın orijinallerine sadık kalarak yayınlanmasında istişare ve iş birliği içinde olmalıdır.
8- Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde Diyanet İşleri Başkanlığında yapısal ve radikal düzenlemeye gidilmelidir.
9- Cemevi gerçeği, siyasi dürtülerden uzak, ön yargılara takılmadan ve ‘Cami-Cemevi’ karşıtlığına dönüştürülmeden tam olarak kabul edilmelidir.
10- İnanç, ibadet ve kültür hayatımızın bir unsuru olan cemevlerine devlet yardım etmeli, genel bütçeden ödenek tahsis edilmelidir. Biz, Alevi kardeşlerimizin ihtiyaç ve taleplerine günübirlik siyasetin dışında ve üstünde bir anlayışla yaklaşıyoruz. Mecliste grupları bulunan bütün partilere bu sorunu kucaklaştırıcı ve kaynaştırıcı bir yaklaşımla çözmeleri noktasında teklifte bulunuyor ve iş birliği öneriyoruz.”

Milliyetçi partide iddia ettiğin “Alevi Türkmenleri düşmanlaştırma projesi” MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu çözüm öneri ve sözlerinin neresinde?

Şizofren misin provokatör mü Soner Yalçın?

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944