20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı 10-12 Nisan tarihlerinde tüm vatandaşlar için uygulanırken yasakların bir müddet daha bu şekilde devam edeceği bildirildi. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? Hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? İşte ayrıntılar…

10 Nisan Cuma akşamı İçişleri Bakanlığı tarafından il valiliklerine gönderilen genelge ile saat 24.00 itibariyle iki gün sürecek sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bazı meslek grupları ve istisnai durumlar dışında milyonlarca vatandaş hafta sonunu evde geçirdi. Güvenlik güçleri sokak ve caddelerde denetimlerine devam ederken, 12 Nisan Pazar gece 24.00’da sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Ancak, yasağın ilanının gece saatlerine kısa süre kala açıklanması halkın bir anda marketlere akın etmesi ve istenmeyen kalabalıkların oluşmasına neden oldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başında yaptığı açıklama ile bir daha böyle olaylara şahit olunmaması adına, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Buna göre, 17 Nisan Cuma saat 24.00 itibariyle başlayacak olan sokağa çıkma yasağı, 19 Nisan Pazar saat 24.00’da sona erecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

Sokağa çıkma yasağı toplamda yaklaşık 50 milyon vatandaşın yaşadığı 30 büyükşehir (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile akciğer hastalıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilinde geçerli olacak.

VATANDAŞLAR UYARILIYOR

Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında vatandaşların mağduriyete uğramaması için pek çok köy ve mahallede muhtarlıklar tarafından anonslar yapılıyor ve köy ve mahalle sakinlerinin hafta sonu doğabilecek ihtiyaçlarını yasak başlamadan gidermesi için uyarıda bulunuluyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi