TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Amerika ve Norveç’ten neyin karşılığında para aldınız!

Lafa gelince mangalda kül bırakmayan sol medya, üç maymunu oynuyor. Amerika ve Norveç’ten neyin karşılığında alındığı belli olmayan yüz binlerce dolarlık yardım paralarıyla ilgili ortaya çıkan belgelere konu olan siteler ve sahipleri sessizliğe büründü. Fondaş medya olarak sosyal medyada yer alan yüz binlerce eleştirel paylaşımlara karşı yardım alan sitelerin sahipleri, tüm mesailerini eleştirenleri engellemekle geçirdi.

TUNÇ SOYER’İN KARDEŞİ DE VARDI

“Okyanus ötesinden gelen yardımlar hangi yayın politikasının karşılığında verildi?” Sorusu yanıtsız kaldı. Üstelik bu yardımların sadece ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’dan değil, Norveç Dışişleri Bakanlığından da alındığı ortaya çıktı. ABD’den 470 bin dolar hibe alan Medyascope sitesi, Norveç Dışişleri Bakanlığından 65 bin dolar almış. Haberlerin ardından Ruşen Çakır hiçbir açıklama yapmadı. Diğer siteler ise suskun. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kardeşi Onur Soyer’in de bir süre öncesine kadar Medyascope’nin yönetim kurulunda olduğu açıklandı.

ZİLLET SESSİZ!

Konuyla ilgili muhalefet partilerinden tek bir açıklama yok. Zillet ittifakının hiçbir üyesi, basın tarihine kara bir leke olarak geçen hibe paralarıyla ilgili açıklamada bulunmadı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendinden bekleneni vakit geçirmeden yaparak Twitter’dan Ruşen Çakır’a destek verdi.

Sözde milliyetçi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Genel Başkanı Meral Akşener, rezaleti halı altına süpürdü.

Medyascope sitesinin en fazla ağırladığı isimlerden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise olayı geçiştiren diğer isimlerden. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'de faaliyet gösteren bazı medya kuruluşlarına yabancı ülkelerden fon sağlandığına dair haberlere ilişkin, "Kimsenin şüphesi olmasın ki, ne basın özgürlüğü ne de bir başka bahaneyle demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız. Yeni kisveler altında beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz." ifadesini kullanmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ise “Türkiye'de muhaliflik kisvesi altında faaliyet gösteren ve zilletin sözcülüğünü yapan; yalan, iftira ve dezenformasyonun her türlü örneğini yansıtan medya kuruluşlarının ipliği pazara çıkmaya başlamıştır” diyerek muhalif medyaya seslenmişti.

RTÜK’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama da RTÜK’ten geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada "Yabancı kurum ve kuruluşların fonlarıyla Türkiye'de faaliyet gösteren medyanın olası milli güvenlik sorunlarına yol açabileceği gerçeğiyle hareket ederek Üst Kurul olarak gerekli tüm düzenleme ve denetleme faaliyetlerini titizlikle ele almaktayız. Yerli ve milli medyamız yalnız ve sahipsiz değildir" ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi